Prostreno.cz

Kukuřičné lupínky měly snižovat potřebu masturbovat

Mnoho lidí miluje kukuřičné lupínky, a to hlavně ke snídani. Všimli jste si někdy, že byste po jejich konzumaci měli línější libido? Údajně patří mezi anti masturbační potraviny!

Historie kukuřičných lupínku sahá už do 19. století, kdy skupina adventistů (církev Adventisté sedmého dne) začala připravovat toto jídlo z kukuřice kvůli speciální dietě. Kukuřičné lupínky nejsou nic jiného než kombinace uvařené kukuřice, cukru, vitaminů a minerálních látek (1). Zatímco dnes představují výživnou pochoutku, dřív sloužily k prevenci masturbace.

Omezení sexuálních pudů 

John Harvey Kellogg (†91), americký lékař, odborník na výživu, vynálezce, bojovník proti masturbaci a podnikatel, onanii považoval za škodlivou. Navíc věřil, že vegetariánská strava vede ke snížení libida a od masturbace odrazuje, proto svým pacientům doporučoval právě kukuřičné lupínky, které údajně předcházely „hříšnému činu“ sebeukájení (2).

Antimasturbační potravina? Ale kdeže!

Jelikož si John Harvey Kellogg tvrdošíjně stál za svým a pořád dokola opakoval, že lupínky z kukuřice patří mezi antimasturbační a nestimulující potraviny, postupem času se jeho wellness a zdravotní praktiky staly populární. Jeho odpůrci však tento názor široce kritizovali a považovali jej za příliš zjednodušený a vědecky nepodložený. Na jeho obranu se ale sluší uvést, že souvislost mezi jídlem a sexem se popřít nedá (3).

Přesto si dejte pozor na složení stravy

Získané výsledky naznačují, že nutriční faktory ovlivňují sexuální/reprodukční dysfunkce a zdraví mužů i žen. Takové plnotučné mléko podle vědců zlepšuje plodnost dam, ale pánové těží z odstředěného mléka (4). Pokud jde o doplňky stravy, existují slabé důkazy o nejslibnějších látkách, jako jsou johimbin, vitamin B, L-arginin a vitamin D. Nedá se však s jistotou tvrdit, že by výše uvedené kukuřičné lupínky od masturbace, která je pro tělo i mysl přínosná, odrazovaly. Vlastně si jich můžete dopřát, co hrdlo ráčí. A pak jít na věc!

Užijte si o samotě, je to zdravé!

Onanie pomáhá posilovat pánevní dno, tlumí bolest, ulevuje od menstruačních křečí, redukuje stres a s orgasmem, nebo bez něj, podporuje pocity štěstí. Aktivuje totiž ty části mozku odpovědné za potěšení, jako je hypotalamus a thalamus, a zároveň krotí úzkost (5).

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Corn_flakes, (2) www.en.wikipedia.org/wiki/John_Harvey_Kellogg, (3) www.mentalfloss.com/article/32042/corn-flakes-were-invented-part-anti-masturbation-crusade, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30255750/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9794105/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat