Prostreno.cz

Věci, které byste nikdy neměli ukládat pod kuchyňským dřezem

V kuchyni nikdy není dostatek úložného prostoru, každá skříňka je užitečná, takže se i prostor pod kuchyňským dřezem jeví jako úžasné místo – odkladiště všeho možného. Ať už tam máte cokoli, tyhle věci tam nepatří!

Boj s nedostatkem místa se vyhrává velmi těžce, ale myslete na to, že těch pár centimetrů pod kuchyňským dřezem některým věcem nesvědčí.

Menší kuchyňské spotřebiče

Vlhkost a elektřina nejdou dohromady. Vlhkost může způsobit korozi a poškodit jemné elektrické připojení, navíc vytváří nebezpečí zkratu. Z toho vyplývá, že kávovar patří docela jinam.

Potravinové položky

Cereálie, psí granule, suchary… Mějte na paměti, že prostor pod dřezem je stále vlhký a teplý, takže podporuje rozvoj plísní a bakteriální růst. Vše jedlé udržujte spíš ve spíži nebo v běžných kuchyňských skříních, prosím.

Nebezpečné nebo hořlavé chemikálie

Ať už se jedná o domácí bělidlo nebo jiné nebezpečné chemikálie (cokoli hořlavého), kuchyň není vhodným místem. Pokud je dáte pod dřez, mohou se k nim dostat domácí mazlíčci i děti. Radši zvolte garáž, suterén nebo prádelnu, zkrátka oblasti, do nichž mají přístup pouze dospělí, a preferujte chladné a suché skladovací podmínky.  

Cokoli absorpčního

Papírové ručníky, papírové tašky na potraviny či toaletní papír. Opět platí, že pod dřez ne. Každá uniklá kapka vody přispívá k deformaci těchto výrobků. Můžete se proto dočkat toho, že až budete chtít utřít kuchyňskou linku, vytáhnete jednolitou, nacucanou kouli. Zbytečné plýtvání penězi!

Co pod dřez naopak patří?

Nyní, když je váš kabinet pod dřezem úplně prázdný, nejspíš přemýšlíte, jak jej efektivně využít. Hodí se miska s trochou kompostu. Teplé a vlhké prostředí tomu vyloženě nahrává, takže pokud na okenním parapetu něco pěstujete, máte tip. Mezi další rady patří recyklační koš, zejména proto, že většina plastových a skleněných nádob je třeba opláchnout – vodu přitom máte hned o pár centimetrů vedle.

Netoxické čisticí prostředky

Ten obrovský barel bílého octa, tekutý saponát, mycí rukavice, hadry na úklid, případně tablety do myčky ukryté v uzavíratelné nádobě, pod dřezem vydrží, o tom není pochyb.

Zdroje: názor autora - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat