Prostreno.cz

Ovocné slupky milujicí každý typ pleti

Obvykle ovoce oloupete a slupku hodíte do koše? Děláte velkou chybu! Některé běžně dostupné druhy pokožce prospívají víc než drahé produkty z drogerie. Co použít na bradavice a co naopak na odumřelé kožní buňky?

Mohou být zvlhčovačem, bojovníkem proti zánětu i vynikajícím peelingem. Ovocné slupky se svým vlastnostem podobají samotným plodům, proto je hřích se jich zbavovat! Víte, na které vsadit, pokud vaše pleť není v kondici?

Pomeranč

Pomerančové slupky jsou bohaté na vitamin C a vápník. Také se považují za přírodní peeling s antibakteriálními vlastnosti. Pokožku zbavují odumřelých kožních buněk, pleť mohou rozzářit a chránit ji před sluncem. Tak už na nic nečekejte, vezměte jednu slupku a přejíždějte jí po obličeji, ten nechte zaschnout a následně jej opláchněte vlažnou vodou.

Granátové jablko

Granátové jablko má úžasné vlastnosti. Působí jako opalovací krém, prostředek proti stárnutí, přírodní zvlhčovač a exfoliátor, zároveň bojuje proti akné. S jeho slupkou postupujte jako v předchozím případě.

Avokádo

Avokádo je jedlý plod hruškovitého tvaru, který z botanického hlediska patří do kategorie ovoce, konkrétně jde o bobuli. Aminokyseliny ve slupce jsou bohaté na vitaminy B a E a báječně hydratují a vyživují pleť. Kdo by to byl řekl?

Limetka

Dávno se ví, že limetkové slupky patří k zásobárnám vitaminu C, proto mohou podpořit produkci kolagenu a zredukovat vrásky. Možná také netušíte, že je v nich ukrytý i vápník a draslík, obojí pokožce prospívá.

Jablko

Populární jablko bývá velmi bohaté na vitaminy A a C a měď. Slupky přiložte vnitřkem na očištěnou pleť a nechte působit alespoň 20 minut. Jablíčko pleť rozzáří, zklidní, stáhne póry a zmírní akné.

Banán

Nikdy nepodceňujte banánovou slupku! Je plná živin, kupříkladu vitaminů A, C, D, B12, B6, ale také minerálů, jmenovitě železa, hořčíku a draslíku. Slupka od banánu zmírní vzhled jizev, ale využít ji můžete i při léčbě lupénky a odstraňování bradavic. Pokud nějakou máte, stačí na ni kousek slupky nalepit a takto ponechat přes noc.

Zdroje: www.timesofindia.indiatimes.com/life-style/beauty/web-stories/10-fruit-peels-that-can-give-you-a-glowing-skin/photostory/103509641.cms





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat