Prostreno.cz

Okurky na očích nezmenšují jenom otoky, ale i vrásky

Mít na očích růžové brýle? Mnohem lepší jsou okurky! Nepomáhají totiž jen na tmavé kruhy pod očima a jejich otoky, zbavují i jemných vrásek. Jak dlouho je na obličeji musíte nechat pracovat?

Dávat si plátky okurky na oči? To je prastarý a ikonický rituál, na který nedá dopustit nejedna babská rada. Není to ale jen mnoho povyku pro nic? Opravdu může něco tak obyčejného skutečně fungovat? Názor povolaných odborníků překvapuje ve všech směrech.

Nadčasový recept má klíčové výhody

„Chladivý účinek okurky může snížit otoky a zároveň stimulovat prokrvení pokožky. Její vysoký obsah vody napomáhá hydrataci a další obsažené složky hloubkově vyživují a dokonce vyhlazují i jemné vrásky,“ popisuje americká certifikovaná dermatoložka Deanne Robinson. Blahodárné účinky této dostupné zeleniny potvrzuje také americká estetička a zakladatelka společnosti vyrábějící zkrášlující produkty Erica Marie Gatt, podle které zmíněný vodnatý zelenáč nejenže minimalizuje tmavé kruhy pod očima přidávající roky navíc, odvrací i poškození způsobené škodlivými volnými radikály. Maximální efekt prý zajistí krátký pobyt v lednici či v mrazáku, díky čemuž je okurka při aplikaci studenější a hlavně účinnější. Tak si to shrneme – okurkový plátek skutečně omlazuje, prokrvuje, umazává tmavé kruhy a vyhlazuje pleť, takže do ho kosmetické akce povolávejte co nejčastěji! Jak tenhle fígl praktikovat správně a podle pravidel?

Nejdřív očista, a pozor na pesticidy

První krokem je vždy důkladné omytí pokožky a zbavení se nahromaděných nečistot a líčidel. K tomu poslouží klasická micelární voda, která nečistoty přitahuje jako magnet. Ideální okurka ke kosmetickým účelům je ta v bio kvalitě, neboť neobsahuje pesticidy a další kontroverzní chemické látky, které byste si dali přímo do očí. Ukrojte si dva tlustší plátky, umístěte je na místo a nechte je pracovat do té doby, dokud se nezahřejí na pokojovou teplotu, což může trvat deset až patnáct minut. Na závěr použijte hydratační oční krém. Tento postup opakujte alespoň dvakrát týdně a výsledky se dostaví co nevidět.

Zdroj: www.realsimple.com/cucumber-on-eyes-8406984, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9000296/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat