Prostreno.cz

Jednoduché triky odstraňující zápach z rukou

Každodenní činnosti, jako je sekání česneku nebo cibule, mohou na vašich prstech zanechat silný zápach. Totéž lze říci o rybách. Ale nebojte se, nevábného odéru se můžete zbavit tím, že vyzkoušíte účinné domácí prostředky. Mezi ty prověřené patří i jedlá soda!

Někdy nestačí umýt si ruce vodou a mýdlem, abyste odstranili zápach. Potřebujete mnohem víc. Naštěstí v kuchyni to začíná i končí. Jestli jste právě dovařili své oblíbené jídlo, a nemůžete se zbavit pocitu, že vaše ruce nejsou čisté a voňavé, sáhněte po těchto běžně dostupných vychytávkách.

Citronová šťáva

Potřete si ruce čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Má kyselé vlastnosti, které mohou pomoci neutralizovat pachy. Poté, co skončíte, ruce opláchněte čistou vodou a mýdlem.

Jedlá soda

Vytvořte pastu smícháním jedlé sody a vody a použijte ji jako peeling. Následně ruce opět opláchněte alespoň pod proudem vody. Voilá, hned je to lepší!

Bílý ocet

Namočte si ruce na několik minut do směsi stejných dílů bílého octa a vody. Tahle silná dvojka patří k dalším účinným prostředkům odstraňujícím nepříjemný zápach z rukou.

Čajovníkový olej

Olej tea tree je oblíbenou složkou péče o pleť, zejména v přípravcích proti akné. I on však může pomoci snížit množství bakterií a nežádoucí smrad. Stačí přidat pár kapek tohoto zázraku do misky s vlažnou vodou, celé to promíchat a vytvořit malou lázeň. Ruce dovnitř, pár minut by mělo stačit.

Slaná voda

Toto je nejjednodušší způsob, jak se zbavit páchnoucích rukou. Sůl rozpusťte v teplé vodě a postupujte jako v předchozím případě. Horní končetiny ponořte do roztoku zhruba na 10 minut, abyste minimalizovali bakterie a odstranili nepříjemný zápach. Že všechno selhalo? Nevadí, sáhněte do své domácí lékárničky.

Aktivní uhlí

Aktivní uhlí z lékárny má vysokou absorpční schopnost, byť je to „jen“ obyčejný černý prášek. Pár tablet rozdrťte v misce, zavrtejte ruce a čekejte. Během 10–15 minut uhlí pohltí veškeré nepříjemné pachy.

Na co si dát pozor?

Při manipulaci s potravinami můžete nosit hygienické rukavice. Ty využijete zejména při zpracování syrového masa, ovoce nebo zeleniny. Ovšem i udržování čistých a upravených nehtů je nutností, pokud nechcete, aby se na vašich prstech hromadily nečistoty a bakterie. Pokud ani přes vaši snahu zápach nezmizí, poraďte se s dermatologem.

Zdroje: www.healthshots.com/how-to/tips-to-get-bad-smell-off-hands/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat