Prostreno.cz

Šetřete čas i při uklízení

09.01.2024 | Tipy a triky

Vychytávek a triků pro snadnější a rychlejší úklid není nikdy dost. Psí chlupy, umaštěná trouba nebo klasický domácí nepořádek? Budete koukat, co na toto všechno platí!

Moderní technologie mohou značně usnadnit úklid a šetřit čas, což ocení zejména ty z nás, kteří žijí v permanentním nedostatku času. Bez ohledu na to, zda se jedná o rychlou úklidovou akci nebo hloubkový úklid, jsou k dispozici různé vychytávky a nástroje, které úklid pokoje zvládnou za vás. Chtěli jsme pro vás připravit několik tipů a triků, jak úklid zvládnout rychle a efektivně. Cílem těchto úklidových tipů je pomoci vám dosáhnout čistého a pohodlného prostředí s co nejmenší námahou a v co nejkratším čase. Doufáme, že se vám tyto tipy budou líbit a že je vyzkoušíte při svém dalším úklidu.

Rukavice místo vysávání

Srst čtyřnohých mazlíčků, k tomu vlasy v koberci a věčně ucpaný vysavač. Taky vás to dohání k šílenství? Gumové rukavice jsou ideálním nástrojem pro jejich odstranění z koberců a polštářů. Stačí je navléci a projet po koberci nebo polštáři a chomáče se nalepí přímo na gumu.

Žlutý citrusový pomocník 

Citron je fantastickům pomocným prostředkem v úklidu. Nejenže je přírodní a ekologický, ale také efektivně odstraňuje skvrny a otisky prstů z chromových spotřebičůhu pokulhává. Je na nich vidět každý otisk prstu, skvrna i kapka. Stačí plochy potřít jednou polovinou citrounu a nebude po nich ani vidu. Pokud máte jedlou sodu a ocet, můžete si připravit univerzální čistič. Vznikne pasta, která po chvilce působení zničí pozůstatky všech večeří za poslední dobu.

Šumivý nápoj nejen k pití

Starý dobrý šumák. Prášek se rozpustí ve vodě a uhasí žízeň. Věděli jste, že když ho nasypete do nálevky myčky nádobí a spustíte prázdný cyklus, obsažené kyseliny dokonale pročistí její útroby? Hádáme, že teď už vás chuť na něj navždy přejde. Můžete ho využít i při úklidu toalety.

Čistý ventilátor

Nepoužívaný povlak na polštář navlékněte na každou lopatku a jemně setřete. Nečistoty se budou shromažďovat na dně „pytle“. Rychlejší možnost asi neexistuje!

Jiné využití ponožky

Ponožka namísto prachovky vám pomůže rychle a snadno vyčistit žaluzie. Navlékněte si ponožku na ruku a vrhněte se na čištění. Zvládnete obě strany zároveň a dostanete se i do krajů, což vám běžný hadřík neumožní.

Co lepí, to uklízí

A nakonec, lepivý váleček - ten, kterým odstraňujete chlupy a prach z oblečení - může být také skvělým pomocníkem při čištění lamp a svítidel. Po pár pohybech budou opět čistá a bez prachu.

Nezapomeňte, že čistý domov je základem pro zdravý život! Vždy je dobré mít po ruce několik tipů a triků, jak udržovat svůj domov čistý a uklizený. Tak do toho!

Zdroj: názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat