Prostreno.cz

Se zápachem v lednici zatočí toaletní papír

Do lednice patří ledacos, třeba zelenina, ovoce, mléčné výrobky či vajíčka, ale už jste slyšeli o tom, že by se do ní měl dávat i toaletní papír? Navzdory tomu, jak bizarně to zní, o účinek, který tento hygienický prostředek nabízí, se možná nebudete chtít připravit.  

Sociální sítě jsou úžasná věc. Podporují komunikaci mezi lidmi a šíří různé trendy. Jedním takovým je vkládání toaletního papíru do ledničky. Proč byste to měli dělat i vy? Vlhkost v lednici často přispívá k plísním a nepříjemnému zápachu. Toaletní papír tuto přebytečnou vlhkost absorbuje a tím zamezuje nežádoucímu odéru.

Ostatně, zmínky o toaletním papíru v lednici lze nalézt již v roce 2015. Zhruba od té doby se tenhle nápad internetem šíří jako lavina. Pokud se vám však představa „toaleťáku“ položeného hned vedle misky se zbytky od oběda nezamlouvá, máte i jiné možnosti.

Jedlá soda

Jedlá soda je řešením pro většinu domácností a patří k základním čističům, které neutralizují kyseliny. Protože většina pachů je kyselých, může odříznout zápach přímo u zdroje.

Olej ze semen černého kmínu

Když se vám v lednici zkazí jídlo, je to cítit poměrně dlouho. Do malé misky nalijte olej ze semen černého kmínu, trochu vody a asi tak jednu polévkovou lžíci saponátu. Po promíchání směsí lednici vytřete.

Aktivní uhlí

Aktivní uhlí zachycuje částice, které způsobují nepříjemný zápach, stejně jako toaletní papír. Je k dispozici jako prášek, v předem nařezaných filtrech nebo jako tkanina, kterou lze nařezat na požadovanou velikost. Funguje tak, že shromažďuje těkavé sloučeniny uvolňované páchnoucími předměty a snižuje zápach. Uhlí vyměňujte zhruba každý měsíc, aby bylo účinné.

Vanilkový extrakt

Pro ty, kteří preferují příjemnější vůni, zejména kolem jídla, se bude hodit jedno sladké doporučení. Namočte vatový tampon do vanilkového extraktu a vložte jej do lednice. Sice si při každém otevření dvířek budete připadat jako v pekárně, ale komu to vadí? I když už jsou Vánoce dávno pryč, vanilkové aroma je příjemné.

UV záření

Pokud tíhnete k high-tech řešením, zvažte chladničku s UV filtrem, jež eliminuje až 90 % zápachu. Ultrafialové světlo může zničit bakterie, plísně a další patogeny. Některé čističky ledniček používají UV světlo k dezinfekci vzduchu a povrchů uvnitř lednice, čímž snižují zdroj mnoha pachů. To vede k čerstvějšímu a potenciálně bezpečnějšímu prostředí pro skladování potravin.

Zdroje: www.greenmatters.com/community/toilet-paper-in-fridge, www.nypost.com/2023/11/08/lifestyle/why-are-people-putting-toilet-paper-in-the-fridge-surprising-hack-goes-viral/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat