Prostreno.cz

Olej z pšeničných klíčků je hotový kosmetický zázrak

Olej z pšeničných klíčků se nehodí jen v kuchyni při přípravě salátů a nejrůznějších zálivek. Při vnější aplikaci zlepšuje kvalitu pleti, nehtů i vlasů. Jako součást běžné zkrášlující rutiny je ideální!

Jojobový, ricinový, arganový, avokádový, kokosový i olivový. Všechny tyto oleje se ocitají v centru kosmetické pozornosti, protože hydratují, zvláčňují a omlazují pleť. Co když ale chcete zkusit ještě něco jiného? Jedním z mazlavých hrdinů, o němž se zase tolik nemluví, je olej z pšeničných klíčků.

Klenot s dlouhým příběhem

Už podle samotného názvu je patrné, že se tento poklad získává z pšeničných zrn. A že to vůbec není jednoduchá práce! Zdlouhavý proces zahrnuje jejich sběr, sušení, mletí, extrakci mechanickým lisem a na závěr i rafinaci, která odstraňuje veškeré nečistoty a zlepšuje stabilitu výsledného produktu. No zkrátka a dobře – není to něco, co by bylo hotové raz dva. Ale všechna ta píle a vynaložené úsilí přináší úžasný výsledek.

K jídlu i na tvář

Nejenže pšeničné klíčky mají prokázané účinky, jež zahrnují posílení imunity i kardiovaskulárního systému, podporu při hubnutí, regulaci škodlivého cholesterolu, prevenci rakoviny i úlevu od obtěžujících symptomů menopauzy (1), v tekuté podobě slibují i kosmetický potenciál. „Je to vynikající zdroj prospěšných látek, a to včetně vitaminu E, omega-3 mastných kyselin a dalších základních živin, které na kůži působí velmi příznivě,“ vysvětluje americká dermatoložka a specialistka estetické medicíny Erica Choi (2).

Pomazání jako malované!

Podle této expertky přes krásu olej z pšeničných klíčků zachovává hydrataci a poskytuje hloubkovou výživu, proto pleť zanechává jemnou a sametově hebkou. Protože má silné protizánětlivé vlastnosti, téměř okamžitě zklidňuje zarudnutí i podráždění. Jeho vysoký podíl antioxidantů chrání před poškozením způsobeným volnými radikály, čímž snižuje známky stárnutí a podporuje regeneraci. A jen tak mimochodem – lze používat i k lokálnímu ošetření jizev a strií, stejně jako na nehty, které zpevňuje a činí je odolnější. Aby toho nebylo málo, tento multifunkční produkt rovněž zlepšuje kvalitu vlasů – jako maska se aplikuje před běžným mytím. Přidat se ale může i do šamponu, stačí opravdu jen malé množství. Už máte ten svůj? Zkrásní vás od hlavy až k patě!

Zdroje: (1) www.healthline.com/health/wheat-germ-benefits#Are-there-any-side-effects?, (2) www.realsimple.com/wheat-germ-oil-8553254





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat