Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Pecky z ovoce rozhodně nevyhazujte
Nevím, ale navádět čtenáře ke konzumaci amygdalinu, který jádra obsahují v jakkoli upravené formě, příliš rozumné není. Amygdalin je přírodní látka ze skupiny kyanogenních glykosidů, přičemž jde o sloučeninu složenou z cukerné části (glykosid) a nitrilové skupiny, která se může uvolnit jako kyanovodík (HCN). Nachází se v jádrech peckovin (meruňky, broskve, třešně, švestky), ale také v mandlích, jablkových jadérkách a dalších rostlinách z čeledi růžovitých. V zažívacím traktu se amygdalin může enzymaticky rozkládat. Jedním z produktů tohoto rozkladu je kyanovodík (HCN) – prudce toxická látka. Při vyšším příjmu může dojít k otravě – příznaky jsou nevolnost, zvracení, bolesti hlavy, závrať, dušnost a ve vážných případech i smrt. Ozdoby, doplňky, šperky ano, ale konzumovat opravdu ne!
Pecky rozloupu a jadyrka zásadním do květináče nádhera co znich vyroste spuštění to taky
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama