Prostreno.cz

Topíte se ve sklenicích vody? Zkuste pět superpotravin pro hydrataci

Správný pitný režim je pro náš organismus klíčový. Ale vodu nemusíte jen pít, tekutiny dodáte tělu třeba i v pevném stavu. Jen je třeba vědět, po kterých dobrotách sáhnout.

Vypít 1,5 až 2 litry tekutin denně je samozřejmě základ (množství záleží samozřejmě na ročním období a námaze). Ale proč organismu nepomoci také tím, co jíme?

Zařaďte na jídelníček následujících pět ingrediencí!

Brokolice

Věřte nebo ne, je z 91 % tvořena vodou. A kromě toho obsahuje cenné vitaminy a antioxidanty, které z ní činí jeden z nejzdravějších druhů zeleniny vůbec.

Grapefruit

Také on je tvořen vodou z 91 %. A kromě toho vám zaručí 120 % doporučené denní dávky vitaminu C (a ještě patří k nízkokalorickým druhům ovoce).

Špenát

Samozřejmě máme na mysli čerstvý špenát, nikoli mražený nebo tepelně upravený. Obsahuje 92 % vody a kromě toho je také zdrojem vitaminu A, C, železa a vlákniny.

Jahody

Také ony jsou tvořeny vodou z 92 %. A navíc mají vysoký obsah vitaminu C (o tom, jak skvěle chutnají, není třeba se rozepisovat).

Rajčata

Právem patří k takzvaným superpotravinám – obsahují důležité antioxidanty, lykopen, vitaminy A a C a jsou tvořeny z 94 % vodou!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat