Prostreno.cz

Přírodní péče o vlasy. Buďte hvězdou zimních plesů

Nic proti výrobkům, na které televizní reklamy pějí samou chválu. Ale co takhle si za dlouhých zimních večerů vyrobit nějaký vlastní? Za pár kaček, navíc bez chemie a podle starých receptů. Není to nic těžkého!

Jak docílit, aby se vaše vlasy leskly „jako blázen“, bez drahých kosmetických přípravků? A co oživení barvy, vážně to jde s něčím, co najdete v kuchyni? Že váháte! Zde jsou historické rady, které si jednoduše zamilujete!

Domácí kondicionér

Vlastnoručně vyrobené věci mají vždycky něco do sebe, souhlasíte? O ušetření nějaké té koruny ani nemluvě, vždyť Vánoce se kvapem blíží! 300 mililitrů vroucí vody nalijte na čtyři stonky rozmarýnu. Nechte hodinu vylouhovat a poté proceďte. Vzniklou tekutinu použijte při závěrečnému opláchnutí po běžném mytí. Vlasy budou lesklé, měkké a nevěřitelně voňavé.

Dech beroucí lesk

Lehce rozšlehejte jedno vejce s trochou mléka. Naneste na hřívu a po pěti minutách působení opláchněte studenou vodou - ta totiž zploští vlasové kutikuly. Vysušte, jak jste zvyklí, a kochejte se výsledkem.

Každé dva týdny vlasy po mytí opláchněte roztokem 0,6 litru vody a jedné lžíce jablečného octa. Ten je dokonale očistí od všech chemických produktů, které dennodenně používáte. Laky, tužidla, gely, vosky… Však víte. Tím se odlehčí a budou doslova zářit zdravím.

Oživení barvy

Nutno dodat, že tenhle „manuál“ je určen výhradně pro brunetky a rudovlásky. Jste jednou z nich? Tak zbystřete. Hřívu je třeba umýt běžným způsobem. Po finálním opláchnutí čistou vodou si jděte udělat kávu. Ne, neděláme si legraci, nebudete ji pít, ale nalijete si ji na hlavu. Teď už se sprše vyhýbejte a nechte černé zlato „uschnout“. Zajistí vám sytější barevný odstín.

Stop mastnotě

Mastným vlasům prospěje, přidáte-li do vody při jejich splachování jablečný ocet. Ten zneutralizuje alkalický šampon a pomůže k lepšímu tvarování účesu – bez nervů.

Ozdravná maska

Věříte, že tohle kouzlo používali již staří Inkové? Jejich přírodní balzám prospěje vlasům víc než celý arzenál drogerie. Rozmačkejte polovinu avokáda a polovinu menšího banánu. Důkladně promíchejte se lžící olivového oleje a jedním žloutkem. Vznikne maska, kterou si jemně vmasírujte do pokožky hlavy. Vlasy na hodinu schovejte pod igelitový sáček a poté použijte šampon. Výsledek? Zlepšení kvality, přirozený lesk, poddajnost a lepší rozčesávání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat