Prostreno.cz

Před svátky ve fitku. Co všechno vám tam hrozí?

Pohyb, cvičení, relax, uvolnění. I když posilovny nejvíc praskají ve všech v období po Novém roce, ani teď nejezdí prázdnotou. Do Vánoc zbývá pár týdnů a vy taky ještě chcete „zamakat“ na svojí postavě? Odnese to vaše zdraví, tedy pokud si nedáte pozor!

Představujete si, že do Vánoc ještě shodíte nějaké to kilo, které pak budete moci zpátky nabrat? Tak pozor na to, jakou fyzickou aktivitu si pro svůj záměr zvolíte.

Na běhání venku vás v tomhle počasí neužije, a tak se logicky nabízí posilovna. Bohužel, v zimě tahle alternativa fyzického pohybu není vhodná. Proč? Daří se tam bakteriím, což je přesně to, co vaše křehká imunita, tolik zkoušená nemocemi ostatních, vůbec nepotřebuje! (Náchylnost k choroboplodným zárodkům se v chladných měsících nedá popřít.)

Ruce jako v záchodě

Nechutná studie, která se objevila na průmyslovém blogu Fitrated, šokuje. Činky ve fitku hostí 362násobek počtu bakterií v porovnání s průměrným záchodovým prkénkem. Podobně na tom jsou rotopedy a běžecké pásy, které pokoušejí váš imunitní systém. Pokud tedy absolvujete workouty v posilovně, měli byste pravidelně doplňovat vitaminy. Které konkrétně?

Co jíst?

Ácko a céčko především. Konzumujte citrusové plody, které jsou synonymem pro elán a energii, také brokolice „není marná“. Chrání totiž vaše antigeny. Pokud ji na pánvi lehce orestujete společně s chilli, česnekem, zázvorem, mandlemi, posilujícími unavené orgány a svaly, a špenátem, obrníte se proti virům a bakteriím. Skvělý je též oreganový olej, cibule nebo křen.

Čím se vybavit?

Zároveň se víc než hodí, abyste do posilovny chodili vyzbrojeni vlastními ručníky. Ty přehazujte přes cvičební stroje, což zamezí přímému kontaktu s bakteriemi. Noste rukavice, antibakteriální gel – a použijte ho po každém kole s činkou. (Vhodný je i tea tree oil.) Ruce si řádně myjte a nedotýkejte se případné vodní fontánky nebo jiných erárních zdrojů pitné vody. Noste si vlastní balenou vodu, a pokud možno i toaletní papír. Proč?

S každým spláchnutím předchozího uživatele záchodu se bakterie rozvíří v prostoru WC a přichytí se na strukturovaný toaleťák. Vy přijdete, utrhnete kousek pro svoji potřebu nebo jím rovnou obložíte záchodové prkénko, a už se vezete. Domů rozhodně nepřijdete sami…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat