Prostreno.cz

4 důvody, proč neseknout s dietou, i když občas mlsáte

Rozhodli jste se žít zdravě nebo shodit nějaké to přebytečné kilo, jenže váš mlsný jazýček se prostě nedokáže zbavit chutě na sladké? Nemusíte zoufat! Existují způsoby, jak si dopřát něco sladkého každý den, zas tak moc nehřešit a ještě prospět svému zdraví.

Tak například, když…

…si dáte sladkou snídani.

Ačkoli naše tělo by raději vidělo po ránu na talíři nějaké ty kvalitní bílkoviny, sacharidy v podobě ovesných vloček a ovoce či zeleninu, svět se nezboří, když si jednou za čas dopřejete třeba domácí koláč nebo lívanečky s medem a skořicí.

…mlsáte čokoládu.

Kvalitní tmavá čokoláda (tedy s vysokým obsahem kakaa) obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek – především flavonoidy, které se podílejí na posílení imunitního systému a potlačují zánětlivé procesy v těle. A ještě tahle dobrota zvedá náladu! Kostička každý den ještě nikomu neublížila, naopak.

…si dopřejete po obědě zákusek.

Pokud vás láká v jídelně či restauraci vystavený dortík, pak jednou za čas lákání podlehněte. Když na sebe totiž nebudete tak přísní a dopřejete svým chuťovým buňkám potěšení v podobě sladkého dezertu, nehrozí, že ze samé frustrace z toho, jak si všechno dobré odpíráte, vybrakujete cukrárnu. Ve výsledku tak občasné „hřešení“ může přispívat k hubnutí!

…upečete koláč.

Když svou chuť na sladké uspokojujete v cukrárně nebo v supermarketu, nemáte žádnou kontrolu nad tím, kolik cukru a tuku s každým soustem vlastně spořádáte. A tak se pusťte doma do pečení! Budete to vy, kdo rozhoduje, z jakých ingrediencí a v jakém poměru koláč apod. upečete. Samozřejmě byste se své pečicí vášni neměli oddávat často, ale domácí nedělní zákusek ke kávě žádný velký hřích není!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat