Prostreno.cz

Na nevolnost v autě pomůže petržel či špunty do uší

Čeká vás návštěva vzdálených příbuzných či cesta autem na dovolenou a předem se děsíte toho, jestli po celou dobu jízdy udržíte útroby na uzdě? Nákup „cestovních tabletek“ se sice jeví jako spásné řešení, ale my vám poradíme něco lepšího - třeba bylinkovou aromaterapii!

Už jen při pouhé představě dopravního prostředku máte žaludek jako na vodě? Ani tak se nemusíte bránit výletům s rodinou, ke kterým léto nahrává. Přibalte si na cestu záchranný balíček a hoďte obavy za hlavu. Co patří do povinné výbavy?

Bylinkový čichací pytlík

Nevolnost mají na svědomí především otřesy, ale svůj podíl na tom má i absence čerstvého vzduchu. Když se k tomu přidá také pach v uzavřeném prostoru, je zaděláno na pořádný problém. Co vám v krizi pomůže? Překvapivě svazek máty a petržele, ke kterému stačí pouze přičichnout. Tato aromaterapie vám udělá dobře dřív, než řeknete švec.

Špunty do uší jako nutnost

Pokud nemusíte řídit a okolní krajinu pozorujete ze sedadla spolujezdce, dají se využít i obyčejné špunty. Vždyť kromě otřesů způsobují nutkavý pocit na zvracení také zvuky, které sice nevnímáte, ale stejně ovlivňují centrum rovnováhy ve středním uchu. Když k vám tedy neproniknou, houpavému žaludku se můžete zvesela vyhnout.

Prevence ve formě masáže

Než vyrazíte na cestu, připravte si zázračný masážní olej. Ten se skládá ze 100 mililitrů kuchyňského oleje, 2 mililitrů esenciálního citronového oleje, 1 mililitru bazalkového esenciálního oleje a stejného množství levandulového oleje. Zázračným přípravkem si před jízdou namasíruje spánky a kapku si pro všechny případy vezměte s sebou. Čistě pro strýčka příhodu!

Nepodceňujte zázvor

Charakteristická chuť štiplavého zázvoru není pro každého extra příjemná, ale v otázce rozbouřených útrob nemá toto koření konkurenci. Můžete ho žvýkat nebo si z něj nachystat nálev a přelít si ho termosky. Přírodní medicína vás zaručeně postaví na nohy!

Popcornová svačinka

Věřili byste, že za velkou louží používají popcorn jako prostředek proti nevolnosti? Stačí prý sníst misku hodinu před odjezdem a cestování proběhne hladce, bez sebemenších potíží. Alespoň tak to tvrdí někteří Američané, kteří na tuto metodu nedají dopustit. Za pokus to stojí, co říkáte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat