Prostreno.cz

Proč pít čaje yogi? Pomáhají při stresu i čištění krve

Že sezona čajů „na zahřátí“ je už dávno za námi? A co kdyby vám někdo řekl, že jistý druh čaje posiluje nervový systém a pročišťuje krev? Lepší prostředek na ozdravnou jarní kúru a vyladění psychiky budete hledat jen těžko!

Ovocný, černý, zelený a bílý. Tyhle čaje zná pravděpodobně každý. Bodejť by ne, patří k těm nejznámějším. Už jste ale slyšeli o čaji yogi? Je to směs koření a černého čaje. Obvykle je v něm obsažena skořice, hřebíček, fenykl, zázvor, bílý pepř či pomerančová kůra. Tento čaj ale vyniká i různými přísadami typu anýz, koriandr nebo třeba cikorka. Kde se něco takového vzalo?

Multifunkční využití a síla

Stejně jako ájurvédské čaje, také čaje yogi mají původ v indickém komplexním přírodním léčitelství. Čaje yogi se však méně skládají z bylinek, jejich podstatnější část tvoří koření, kořeny, kůry, plody a semena – tedy tvrdé části rostlin.

Tradiční léčitelství popíjení tohoto typu čaje doporučuje pro posílení nervového systému a pročištění krve. Navíc se říká, že když se čaj yogi pije horký, mobilizuje životní síly, vychlazený osvěžuje a dodává energii. Skvělé je, že ho můžete vypít libovolné množství. Na co se ptát ve specializovaných prodejnách s čaji nebo zdravou výživou? Záleží, jaké máte úmysly…

Pětkrát čaj yogi

Classic při půstech

Víte, že…

50 gramů čaje se cenově pohybuje od 89 do 145 korun.

Čaj pro kteroukoli denní hodinu. Skořice, zázvor, hřebíček, kardamom a pepř jemným, šetrným způsobem povzbuzují zažívání. Tento čaj se hodí pro období půstu nebo diety. Použijte jej, pokud se potřebujete pročistit.

Himaláj na pročištění

Jemná sladkost fenyklu, síla skořice a ohně zázvoru prospívají žaludku, zažívání a napomáhají uvolnění. Optimální pro ukončení období klidu a při pročišťovací kúře.

Jamajka coby vymítač chutí na sladké

Zemitá chuť mletého čekankového kořene, skořice, pepře a kardamomu zprostředkovávají radost ze života. Míváte chutě na sladké? Tak to se Jamajky vyloženě držte, neboť ta nežádoucí touhy tohoto typu potlačuje.

Lékořice jako životní styl

Sladké dřevo je zde kombinováno se silnou čínskou skořicí, zahřívacím zázvorem a aromatickou pomerančovou kůrou. Působí na oživení a vyrovnanost, prospívá také krku a žaludku. Zkuste ho! A co byste měli nabídnout svým nejmenším?

Čoko nejen pro děti

Mírně opražené kakaové boby, skořice a vanilka činí z této směsi lákavou a lehkou pochoutku. Je to čaj, který můžete pít společně – bez ohledu na věk.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat