Prostreno.cz

Levný tip na podporu růstu vlasů. Stačí obyčejné hořčičné semínko

Delší vlasy do léta? Zkuste hořčičné semínko, avizují zahraniční portály! Opravdu je to takové terno? A viděl už někdo někdy, že by mu vlasy povyrostly o 10 centimetrů za měsíc?

Hořčičné semínko je známé koření z jednoleté hořčice seté (Sinapis alba), která je příbuzná řepce olejce. Semeno hořčice je kulaté, žluté a má štiplavou chuť, přičemž primární využití je jasné. Používá se při konzervaci zeleniny, je doporučováno proti vysokému krevnímu tlaku, při špatné funkci střev, hodí se i na urychlení látkové výměny a prokrvení zažívacího traktu. V poslední době se však rozmohl i jiný fenomén.

Kdekdo hořčičné semínko používá na podporu růstu vlasů, neboť kombinace hořčice a cukru vytváří teplo, čímž dochází k prokrvení pokožky hlavy. Zázračná maska slibuje přírůstek až 10 centimetrů měsíčně. Opravdu to funguje?

Kelímku, vař!

Příprava masky je jednoduchá. Přesně v tomto pořadí smícháte 2 polévkové lžíce mletého hořčičného semínka, 1 polévkovou lžíci moučkového cukru, 2 polévkové lžíce horké vody, vaječný žloutek a 2 polévkové lžíce oleje (kokosový či olivový). Zábal se nanese na mokrou pokožku hlavy, přičemž čím méně se ho dostane na vlasy tím lépe. Trochu to totiž pálí a vysušuje. Následuje přikrytí igelitovým sáčkem a omotání ručníkem. Čas působení je stanoven na 30 minut. Poté se zábal opláchne a na vlasy se nanese balzám. A takhle jednou až dvakrát týdně. Co tím můžete získat i ztratit?

Nebudeme si nic nalhávat. Rizika tu jsou. Alergická reakce, vysušené vlasy, zničené konečky, nepříjemné pocity štípání, padání vlasů. Na druhou stranu ti, kdo masku vyzkoušeli, nějaké výsledky hlásí.

Taková malá ruská ruleta

Občas se v internetových diskusích objeví příběh, kdy je hlášen přírůstek vlasů okolo čtyř, pěti až šesti centimetrů za měsíc. (Obyčejně vlasy vyrostou zhruba o jeden centimetr měsíčně.) Co se týče oněch avizovaných deseti centimetrů (s maskou), tak ty se nekonají. Říkáte si, že i ty tři nebo čtyři centimetry jsou skvělé? Jak se to vezme. Výsledky jsou opravdu individuální a v žádném případě se na ně nedá spolehnout.

„Ano, vlasy mi povyrostly o čtyři centimetry, ale jsou tenké a slabé. Jsem ráda, že jsem to zkusila, ale už nikdy víc. Stejně to musím nechat sestříhat, nové vlasy se mi lámou,“ popisuje jistá Ewll na jednom z diskusních fór. Tak jestli ono nakonec nebude lepší užívat doplňky stravy a používat profesionální přípravky v lahvičce…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat