Prostreno.cz

Olivový olej se hodí nejen do kuchyně. Ocení ho i vaše vlasy

Olivový olej není vychvalovaný jen pro svou chuť, již oceníte v teplé i studené kuchyni, ale také pro své kosmetické využití. Na trhu je nespočet kosmetických přípravků obsahující olivový olej, ale proč nejít přímo ke zdroji a nevyužít pro pěstění krásy surový olivový olej?

Olivový olej má zvláčňující schopnosti, dodává pokožce lesk, jemnost a vašim vlasům pružnost. Snadno proniká pokožkou do hloubky a udržuje ji tak dlouhodobě hydratovanou. Olivový olej patří mezi jedny z nejlepších olejů pro naše vlasy, pokožku a nehty.

Pro krásnou pleť

Mononenasycené mastné kyseliny obsažené v olivovém oleji chrání pokožku před předčasným stárnutím. Také chrání kožní buňky před škodlivým slunečním zářením.

Dopřejte své pokožce olejovou péči. Nahřejte olej a vmasírujte do pokožky celého těla, nechte působit 30 minut, osprchujte se vlažnou vodou a nakonec pokožku jemně osušte. Opakujte nejlépe každý den, vaše pleť bude hydratované a bez jediné chybičky

Pro krásné vlasy

Vlasy přímo prahnou po olejové péči! Samozřejmě se můžete spoléhat na již hotové kosmetické přípravky, nebo si jednou za čas dopřát olejový zábal s kvalitním olivovým olejem, který máte doma ve spíži.

Na olejový zábal budete potřebovat pár lžic olivového oleje (záleží na délce vašich vlasů). Olej zahřejte, aby byl vlažný. Pak jím masírujte pokožku hlavy několik minut. Zbylý olej aplikujte na celou délku vlasů, od kořínků až ke konečkům. Olejovou kúru nechte působit 30 až 45 minut, vaše vlasy si vezmou vše, co potřebují. Nakonec prameny opláchněte vlažnou vodou a omyjte běžným šamponem. Opakujte jednou za dva týdny, případně častěji, pokud máte velmi poškozené vlasy.

Pro krásné nehty

Olivový olej je také vhodný pro slabé a křehké nehty. Jeho zvláčňující schopnosti pomáhají obnovit poškozené nehty a změkčují okolí nehtového lůžka.

Pro pěstěné nehty použijte opět teplý olivový olej. Jemně jej vetřete do okolí nehtů, nechte působit 15 minut a poté opláchněte. Pro dokonalé výsledky opakujte jednou až dvakrát denně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat