Prostreno.cz

Na tmavé kruhy pod očima použijte ricinový olej

Vypadáte jako někdo, kdo celé týdny flámoval? Tmavé kruhy pod očima je těžké skrýt! Pokud nezabírá ani ten nejlépe krycí make-up, odstraňte spíš příčinu a použijte ricinový olej, který se získává lisováním ze semen skočce obecného, jinak také ricinu či ricinovníku. Proč a jak vám pomůže?

Nedostatek spánku, stres, nezdravá strava, hormonální nerovnováha, alergické potíže, nedostatek železa či nedostatečná péče o jemnou pokožku pod očima. To vše se může podepsat na tom, že vypadáte jako mýval. Potřebujete rychlou pomoc? Začněte pečovat o spodní oblast očí – ricinovým olejem. Jak zrovna ten zbavuje tmavých kruhů?

Ze starého Egypta až po současnost

Organický ricinový olej patří k výborným prostředkům k léčbě různých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka či právě kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji.

Mezi další věci, které ricinový olej umí, je absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Dá se tedy o něm směle tvrdit, že má léčivé vlastnosti. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. (Tato vlastnost pomáhá snižovat jemné linky a vrásky.) To také omlazuje pokožku a dělá ji pevnější a mladší. A jak tenhle zázrak používat?

Spolehněte se na přímou aplikaci

Pár kapek oleje zahřejte v dlaních, naneste pod oči a jemně tuto oblast masírujte po dobu jedné až dvou minut - ideálně každý večer před spaním.

Smíchejte ho s mlékem

Jednu čajovou lžičku ricinového oleje smíchejte se stejným množstvím plnotučného mléka. Dobře promíchejte a aplikujte pod oči. Nechte působit co nejdéle (třeba klidně hodinu) a následně opláchněte vlažnou vodou. Opakujte co nejčastěji. Kyselina mléčná v kombinaci se zázračnými účinky ricinového oleje vás zbaví matných kožních buněk a postará se o odhalení zdravé a zářící pleti.

Spárujte ho s mandlovým olejem

Tři až čtyři kapky ricinového oleje smíchejte se stejným množstvím mandlového oleje. Aplikujte na oblast pod očima a běžte spát. Mandlový olej je v tomto případě něco jako změkčovadlo, které se postará o vlhkost pleti. Variantou je i směs ricinového oleje s olejem kokosovým. Ta se může nanášet zároveň i na horní víčka, a to do té doby, než dosáhnete požadovaných výsledků.

Kde nakupovat?

Ricinový olej je k sehnání v každé dobré drogerii, přičemž za obsah 50 mililitrů zaplatíte okolo 70 korun. Používá se nejen na pleť, ale i vlasy, obočí a nehty. Jeho regenerační schopnosti jsou legendární.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat