Prostreno.cz

Rajčata nemusí skončit jen v salátu. Hodí se i pro krásnou pleť a vlasy

Rajčata jsou základem snad každé kuchyně. Dnes se ale podíváme na rajčata z trochu jiné stránky, a to kosmetické. Rajčata totiž oceníte nejen v kuchyni, ale jsou také skvělým přírodním kosmetickým produktem. Nevěříte? Tohle musíte vyzkoušet!

Rajčata obsahují několik přínosných složek, například silný antioxidant lykopen a vitaminy C a A. Poznejte sílu rajských jablíček a nechte se hýčkat.

Rajčatová maska na pupínky

Rajčata obsahují kyselinu salicylovou, která je velmi účinná při léčbě akné. Pomáhá absorbovat přebytečný olej z pokožky a přirozeně zesvětluje jizvy po akné.

Masku si připravíte z dužiny rajského jablíčka, jednoduše dužinou potírejte obličej a nechte přiloženou na po dobu 20 až 30 minut. Poté dužinu vyhoďte a obličej opláchněte. Opakujte pravidelně každý den.

Maska na rozšířené póry

Velké póry umožňují snadnou tvorbu akné. Rajčata fungují jako přírodní prostředek na stahování pórů a zesvětlují tmavé skvrnky na obličeji. Vaše pleť bude vypadat mladší a projasněná.

Smíchejte 1 polévkovou lžíci rajčatové šťávy a několik kapek citronu. Vzniklou masku aplikujte pomocí gázy či vatového tamponku na obličej. Nechte působit 15 minut a poté opláchněte. Opakujte dvakrát týdně.

Rajčatový peeling

Pokud nechcete utrácet za drahou kosmetiku, můžete vyzkoušet jednoduchý rajčatový peeling za pár korun. Rajčata pleť projasní a navíc vitaminy A, C a K posilují vaši pokožku.

Vyřízněte si z rajčat dva širší plátky dužiny, posypte je obyčejným cukrem. Krouživými pohyby třete slupky po obličeji několik minut, poté opláchněte vodou.

Omlazující maska

Antioxidační vlastnosti rajčat snižují poškození volnými radikály, vaše pleť bude vypadat mladě a svěže.

Do mixéru vložte dužinu z jednoho rajčete a z poloviny avokáda. Rozmixujte do hladké pasty a tu aplikujte na obličej. Masku nechte působit 20 až 30 minut, poté obličej opláchněte vlažnou vodou. Opakujte jednou týdně.

Rajčatová maska na vlasy

Vitaminy obsažené v rajčatech posilují a podporují zdravý růst vlasů. Navíc vyrovnávají hodnoty pH ve vašich vlasech a tím omezují výskyt lupů.

Na masku budete potřebovat 2 rajčata, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 2 lžičky aloe vera gelu. Ze surovin vytvořte jemnou pastu, kterou aplikujte na vlasy. Nechte působit po dobu 30 minut a poté si vlasy umyjte běžným šamponem. Opakujte jednou týdně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat