Prostreno.cz

Česnek zatočí s revmatismem i sklerózou

Dohání vás svědivá vyrážka k šílenství, máte vysoký tlak či rozbouřené zažívání? Zapomeňte na výlet do lékárny a vydejte se raději do obchodu pro česnek. S ním na všechny potíže snadno vyzrajete!

Česnek kuchyňský patří k nejstarším a nejrozšířenějším kulturním rostlinám původem z Orientu. Tato univerzální kořenící přísada obsahuje silici, cukry, vitaminy B a C, síru, flavonoidy a další látky, které podporují trávení, posilují srdeční sval a mozkovou tkáň. Česnek má antibakteriální vlastnosti i blahodárný vliv na tepny. Doporučuje se užívat při paradontóze, ale velmi účinný je i v boji s dalšími zdravotními nepříjemnostmi. Jak si z něj připravit domácí léky? Tyhle recepty zvládnete levou zadní!

Kapky proti revmatismu

40 gramů česneku zalijte 100 mililitry lihu a nechte stát 10 dní na chladném a temném místě. Občas s nádobou zatřeste, ať se uvolní účinné látky. Poté tekutinu přeceďte a užívejte dvakrát denně před jídlem, vždy 10 kapek.

Preventivní nápoj proti kornatění tepen

Rozetřené stroužky česneku smíchejte s mlékem v poměru 1:1 a dopřejte si půl šálku každý den. Chuť možná nebude úplně světová, ale tento starý lidový recept se používá již celá staletí – takže musí fungovat!

Víno na podrážděný žaludek

Do sklenice červeného vína přidejte 2–3 kapky šťávy, kterou získáte lisováním česneku. Toto netradiční víno pomáhá na rozbouřený žaludek i střeva, zejména po hlavním a vydatném jídle. Rovněž posiluje celkovou vitalitu.

Lék proti skleróze

Nejprve rozetřete 1 paličku česneku s 1 větším citronem a směs zalijte 1 litrem vroucí vody. Tekutinu nechte odstát zhruba 48 hodin. Potom je medikament připraven k použití. Uchovávejte ho v chladu a užívejte třikrát denně, 1 lžičku po jídle.

Koňak na vysoký tlak

Nastrouhejte 50 gramů česneku a přidejte do 150 mililitrů koňaku. Po 14 dnech tekutinu sceďte a naordinujte si dvakrát denně 20 kapek přidaných do 1 deci mléka. Aby nápoj fungoval, jak má, je dobré užívat ho alespoň 2 hodiny po jídle.

Mazání na kožní neduhy

Utřený česnek s máslem a medem pomáhá proti hnidám, vším a strupům, ve směsi s vepřovým sádlem blahodárně působí na ekzémy a kožní vyrážky. Jeho použití zkrátka nezná hranic!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat