Prostreno.cz

Jak porazit bolest hlavy bez prášků

Máte pocit, že vám praskne hlava a tlak ve spáncích už se nedá vydržet? Snadná pomoc! Chce to napustit do lavoru horkou vodu, čelo zchladit mraženým hráškem a rozpálit aromalampu. Hned se vám uleví!

Bolesti hlavy jsou jednou z nejčastějších zdravotních potíží dnešní doby. Většinou je zaháníte prášky nacpanými chemií? Jistě, je to také řešení, které slibuje rychlou úlevu, jenže existují i další možnosti – mnohem zdravější, přesto stejně účinné. Co vám v krizi hodí záchranné lano?

Studená mlha v spreji, zachránce číslo jedna

Může to znít bizarně, ale závěry nejnovějšího britského výzkumu zveřejněné v časopise Journal of Headache and Pain prokázaly, že mlha ve spreji dokáže ihned po použití zmírnit migrénu. Podle odborníků studená tekutina příznivě působí na malé nervy v obličeji, které vysílají signály bolesti do mozku. Na trhu je dnes spousta „mlžných sprejů“ a dokonce se zvláčňujícími a hydratačními účinky, proč tedy nespojit léčbu s péčí o pokožku!

Zázračná moc aromaterapie

Myslíte, že aromalampa se všemi esenciálními olejíčky slouží pouze k dekorativním účelům? Tato příjemná dekorace vás dokáže zbavit bolesti hlavy, než dohoří vložená čajová svíčka. Zvlášť v případě, že si provoníte domov vůní eukalyptu, máty, levandule či santalového dřeva.

Nápoj, co chutná i léčí

Citron, zázvor a med? Skvělá první pomoc, když je vám ouvej. Nastrouhejte kousek kořene čerstvého zázvoru, přidejte k němu lžičku medu, šťávu z poloviny citronu a zalijte vroucí vodou. Tenhle recept pochází z čínské medicíny, která tvrdí, že bolest hlavy je vždy způsobena žaludečními potížemi. Zmíněný čaj srovná zažívání a to se pozitivně projeví i v dalších oblastech těla.

Horko a chlad. Tohle vás nezklame

Namáčení nohou v horké vodě je starý a generacemi prověřený trik. Ponoření končetin do lavoru zmírní tlak na krevní cévy v hlavě, což zatne tipec bolesti. Abyste dosáhli maximálního efektu, na čelo si položte pro změnu něco studeného – výborně vám poslouží sáček mražené zeleniny. Teď to máte pojištěné na všech frontách!

Dopřejte si malou masáž

Masáž spánků krouživými pohyby zlepší krevní oběh a zároveň zmírní napětí. Zkuste nejprve pár minut, pak si chvilku odpočiňte a celý proces zopakujte. Uvidíte sami, že to skvěle zabírá!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat