Prostreno.cz

Triky, jak pít více vody. A tím rychleji hubnout

S příchodem plavkové sezony trochu panikaříte, protože vaše míry se nedají považovat za ideální? Ještě není nic ztraceno. Navyšte svůj pitný režim o pár deci navíc, a můžete si být jistí, že se to na váze projeví co nevidět!

Drží se vás nadbytečná kila jako klíště? Možná je to proto, že pijete málo vody. Její nedostatečné množství totiž snižuje schopnost těla spalovat tuky, zpomaluje metabolismus a ještě vás povzbuzuje k tomu, abyste více jedli. Správně byste měli vyprázdnit alespoň osm sklenic této blahodárné tekutiny denně. Že zvládnete sotva polovinu? Zkuste tyto fígle a máte splněno dřív, než si to stačíte uvědomit. A váha půjde rychle dolů!

Mějte vodu stále po ruce

Přiznáváme, že tahle rada zní poněkud bláznivě, ale můžete se přesvědčit sami, že funguje na výbornou. Ráno si před odchodem z bytu nezapomeňte přihodit do kabelky i láhev vody. Jakmile ji budete mít na dosah, zjistíte, že po ní saháte zcela automaticky. Postavte si ji hezky na oči i na pracovní stůl. Uvidíte, že odpoledne nezbyde ani kapka!

Stanovte si cíl, přes který vlak nejezdí

Pokud si už na začátku dne něco slíbíte, pravděpodobně vám svědomí nedovolí se na to jen tak vykašlat. Řekněte si tedy, že dnes ty dva litry vody prostě dáte, ať to stojí, co to stojí! Moc na svoji pevnou vůli nesázíte? Pak je tu další možnost, která vás na suchu nenechá, i kdybyste chtěli.

Nainstalujte si aplikaci

V dnešní době chytrých telefonů existuje spousta doplňků ve formě aplikací, které vám rády pomohou i v plnění pitného režimu. Když budete ve svém virtuálním obchodě pátrat důkladně, najdete i takové, za něž se neplatí. Po nainstalování aplikace si zadáte množství tekutin, které chcete do setmění vypít, nastavíte si upomínku, a v pravidelných intervalech se vám tento pomocník hlasitě ozve. Lepšího motivačního hlídače denní spotřeby jen tak nenajdete…

Ochuťte si drink podle svého

Je pro vás čistá voda nějak bez chuti a zápachu? Co vám brání, abyste si ji přizpůsobili podle svého? Nakrájejte, nebo vymačkejte si k ní do sklenice ovoce, nasekejte bylinky, vždyť fantazii se meze nekladou. Když už jsme u kuchyňských kouzel, přírodní přísady se dají zamrazit ve výrobníku na led. Zejména máta dokáže posunout kostky ledu na vyšší úroveň – a váš nápoj v parných dnech dokonale osvěží!

Nejezte bez pití

Pravidlo každého oběda i večeře? Na stole by neměl chybět džbánek vody, který se vyprázdní, než pokrm dojíte. Bonus navíc? Více tekutin v žaludku rovná se menší porce. I tohle je přece cesta ke štíhlejším křivkám, nebo ne?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat