Prostreno.cz

Jak se podomácku vypořádat s akné

Už vás nebaví zažívat šok a zoufalství při každém pohledu do zrcadla? Skoncujte s nenáviděnými uhříky jednou provždy. Vsaďte na jablečný ocet, med a skořici. Rázem máte po starosti!

Jak akné vypadá, to ví každý. Doslova! Ze statistik totiž vyplývá, že toto chronické onemocnění postihne alespoň jednou za život 85 až 100 procent jedinců – a na věku zase tolik nesejde! Je tedy jasné, že rudé peklo může udeřit kdykoli a bez varování, o čemž se na vlastní kůži přesvědčilo už mnoho dospělých, klidně i kolem čtyřicítky. Jste jedním z nich? Posviťte si na příčiny, od nich se to všechno odvíjí!

Kde hledat viníka?

Myslíte si, že vznik nevzhledných uhříků mají na svědomí jen ucpané póry, nahromaděné odumřelé buňky či nadměrná produkce kožního mazu? To by bylo až moc jednoduché. Náchylnost k akné hodně podporuje dědičnost, hormonální aktivita, stres, bakterie, přemnožení roztočů, a dokonce i užívání některých léčiv. Alespoň tak to hlásí Americká dermatologická akademie. No dobrá, tak už víte, odkud vítr vane. Ale jak se tohoto danajského daru zbavit? Jsou jisté prostředky, které mají v tomhle směru výbornou pověst. Například?

Tea tree oil, sázka na jistotu

Antibakteriální, antiseptické a antivirové schopnosti činí z oleje čajovníku výborného pomocníka v boji s problematickou pokožkou. Předejte totiž rozšíření infekce a uspíší hojení zanícených pupínků. Stačí ho pravidelně aplikovat na postižená místa a výsledky se dostaví co nevidět.

Jablečný ocet, zázrak z kuchyně

I tenhle přítel vám hodí v kosmetické nouzi záchranné lano. V čem vězí jeho síla? Dokáže zničit bakterie, které infikovaly ucpaný pór a „vysušit“ přebytečný maz. Zároveň udržuje pH pokožky, což je jen k užitku. Jste pro? Smíchejte jablečný ocet s vodou v poměru 1:3, naneste na místo činu a nechte deset minut působit. Přípravek lze využít každý den, ale po každé kúře obličej vždy omyjte vlažnou vodou. Na to nezapomínejte!

Skořice s medem, voňavý lék

Jste raději pro masku? Může být. Připravte si poloviční lžičku skořice, dvě polévkové lžíce medu a lžičku kokosového oleje. Smícháním ingrediencí vznikne pasta, kterou nechte na tváři dělat svou práci alespoň deset minut, poté zbytky odstraňte vlhčeným ubrouskem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat