Prostreno.cz

Potraviny pro zdravou a krásnou pleť

Může jídlo skutečně ovlivnit vaši pleť? Tyhle příklady, které jsou zároveň i tipy na chutný oběd nebo svačinu, jsou důkazem, že krása souvisí se stravou. Máte rádi meloun nebo chřest?

Stárnutí, vrásky, suché šupinky kůže, akné. Kdo by po něčem takovém toužil? Radši si dejte něco dobrého, ať podobné neduhy nemají šanci…

Losos

Ryba bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vitaminy A a C zlepšuje akné, snižuje zánět a zlepšuje přirozený vzhled pokožky. Přestože nadměrná spotřeba může vést k otravě rtutí, odborníci tvrdí, že je bezpečné jíst několik porcí lososa týdně. Ostatně, řídí se tím i Victoria Beckham, které lososa doporučil jistý losangeleský dermatolog. Jí pomohl. Třeba totéž budete moci tvrdit taky. Patříte k vegetariánům? Nevadí, kakao můžete, ne?

Kakao

Astaxantin (nejsilnější antioxidant) plus polyfenoly, které se přirozeně nacházejí v kakau, dávají tip na to, jako bojovat proti volným radikálům. V jisté studii bylo prokázáno, že lidé, kteří pravidelně konzumovali kakao, zlepšili stav své pleti o 72 %. Neradujte se však předčasně. Jednalo se o hořkou čokoládu ve formě malých, chutných čtverečků. Určitě nikdo z dobrovolníků nespořádal dvě tabulky denně.

Chřest

Chřest je detoxikační elektrárna, která dokáže vyloučit toxiny z vašeho organismu. To znamená lepší, hezčí a pružnější tvář. Mňam.

Kurkuma

Kurkuma zdvojnásobuje boj proti vráskám. Ať už je v čaji, v jídle nebo krému. Jedná se o neuvěřitelně všestrannou anti-aging vychytávku, která se dá koupit v každém supermarketu – skoro za hubičku. Je nabitá fytochemikáliemi, antioxidanty a vitaminy, což z ní dělá ideálního spojence. Dáte si říct?

Papriky a papričky

Ať jsou sladké nebo pálivé, papriky jsou bohaté na fytochemikálie, které mají antioxidační schopnosti. Jedná se o jeden z nejbohatších zdrojů vitaminů A a C, který zároveň obsahuje vlákninu, kyselinu listovou, vitamin K a minerály molybden a mangan.

Všechny papriky mají pozitivní metabolické účinky, ale pro maximalizaci živin, které z nich získáte, se rozhodněte pro papriky v barvě červeného vína. Pokud jim dáte přednost, zvýšíte průtok krve a cirkulaci do rtů. Jenom si své snažení „kysele“ nepokazte.

Laicky řečeno, když je tělo zásobováno potravinami, které se těžko tráví, jako jsou polotovary, konzervy, bílá mouka či slané dobroty, organismus vytváří kyselý „kal“, který na krásu nepůsobí zrovna příznivě. Ovoce a zelenina, například špenát či brokolice vyžadují

mnohem méně energie k trávení, takže tělo se může soustředit na jiné věci – lesk vlasů, hladší a zářivější pokožku.

Meloun

Meloun je nabitý antioxidanty, které snižují poškození způsobené volnými radikály a zmírňují známky stárnutí. Vysoká koncentrace vitaminu A také pomáhá tónovat póry a vyhlazovat strukturu pokožky.

Červená řepa

Extrakt z červené řepy je v kosmetickém světě využíván jako barvivo pro rtěnky. Tato zelenina bohatá na draslík zároveň působí jako fantastický zvlhčovač, což povzbuzuje pokožku a pomáhá jí s udržováním vlhkosti. Je třeba dodávat ještě něco dalšího?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat