Prostreno.cz

Jojobový olej zklidní spálenou pokožku a redukuje vrásky

Že ho ještě nemáte? Chyba! Jojobový olej se v žádné kosmetické taštičce neztratí – zvlášť pokud máte před dovolenou a nechce se vám brát celý arzenál lahviček. Proč byste ho měli začít milovat?

50 ml stojí přibližně okolo 150 korun. A rozhodně je to dobrá investice. Jojobový olej totiž patří k nejcennějším přírodním olejům vhodným pro všechny typy pleti. Regeneruje zejména zralou a problematickou pokožku. Obsahuje nezbytné vitaminy (B, E a klíčové minerály, jako jsou zinek a měď), úžasně pleť hydratuje, pomáhá chránit ji před vnějšími vlivy prostředí a toxiny. Říká se o něm, že je svým složením podobný kožnímu mazu. Věděli jste o něm tohle?

Udržuje vlhkost

Jojobový olej pomáhá zadržovat vlhkost v pokožce, takže pleť vypadá čerstvě, a to bez zanesení pórů. Jojobový olej kromě toho také zabraňuje nahromadění bakterií v pórech obličeje. A ty, jak známo, zpravidla způsobují černé tečky a akné.

Pečuje o rty

Pro rty je jojobový olej doslova spásou. Pokud je jím budete masírovat, budou vláčné a méně náchylné k prasklinám. To se hodí nejenom v létě.

Redukuje vrásky

Základní vitaminy přítomné v jojobovém oleji výrazně pomáhají snižovat výskyt vrásek a mírnit dopady stárnutí. Vzhledem k tomu, že jojoba neobsahuje žádné škodlivé chemikálie, může být použita jako součást denní péče. Zahoďte drahé krémy!

Zklidňuje pokožku

Jojoba zklidňuje spálenou pokožku tím, že jde hlouběji do tkání a uzdravuje je. Díky svým přirozeným léčebným vlastnostem je jojobový olej užitečný i při ošetření podrážděné pokožky během holení.

Je skvělý na vlasy

Jojobový olej pomáhá posilovat vlasové folikuly na pokožce hlavy, což způsobuje, že se vlasy stávají silnějšími a zdravějšími. Přítomnost vitaminů E a B způsobuje, že vlasy jsou lesklé, nabývají na objemu a jsou chráněné proti vysušení. Masáž hlavy jojobovým olejem zase zabraňuje výskytu lupů a svědění.

Odstraňuje make-upu

Kromě všech vyjmenovaných účinků lze jojobový olej použít i jako účinný a přirozený odstraňovač make-upu. Vše, co musíte udělat, je nanést pár kapek oleje na odličovací tampon a odstranit tvrdohlavý oční stín a vše, co na pleti krátce před spaním nemá co dělat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat