Prostreno.cz

Komentáře k článku

vivi11 26.07.2017

tu bylinku neznám

Fyzik 20.07.2017

Všechny ty informace jsou důležité. Hlavně popis rostliny atd. Jen jsem se nikde nedověděl jak tuto léčivku užívat. Chybí mi popisy pro uvaření čaje, výluhu, oleje atd.

h. 20.07.2017

Třapatka nachová, echinacea či rudbeckie: je využívána celá. nejúčinnější je kořen - sbírá se na podzim, potom květ a list - sběr během květu. Zvyšuje imunitu, působí antibioticky, proti bakteriám i některým virům. Nejlepší je tinktura = macerování v lihu: 100 g kořene nebo 113 g květu nebo 12 g listů přelít asi 0,5 l lihu 60 %. 7 dní při pokoj.teplotě občas protřepat, 8. den ustát a scedit. Preventivně jednou denně na lačno lžičku. Při epidemii i večer. Při nemoci každé 3 h první 3 dny, další 3 dny 4x denně lžičky a pak do uzdravení 3x d.

babima 20.07.2017

Zajímavé, že ale nikde neuvádějí, jak využívat tuto bylinu ze zahrádky na jednotlivá onemocnění, o dávkování ani nemluvě, Takže vlastně informace veškerá žádná, léčivek je přece velmi moc.

franz 20.07.2017

Hezký závěr července. Už nevím, kde jsem četl, že třapatka úzkolistá má větší množství látek, na rozdíl od nachové. Nachová má však atraktivní květ proti úzkolisté. Tož tak. Dále nevím kam napsat. Do lapačů vos apod. nedávejte sladké, které se všeobecně doporučuje prodejci atd. Hodně na internetu. Chytáte a zabíjíte tak včely !

Romča 20.07.2017

Zajímavé druhy bylin koupite také na www.rostliny-prozdravi.cz Mohu doporučit.

konatovka 20.07.2017

Je to skvělá bylinka i na imunitu.*1*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat