Prostreno.cz

Přírodní cesty oddálení menstruace

Čeká vás dovolená a vy už voláte svému gynekologovi, aby vám s pomocí hormonů oddálit menstruaci? Ještě zadržte, třeba najdete i jiné řešení!

Dovolenou jste měli naposledy někdy před lety, takže si ji letos nehodláte ničím zkazit? V den svatby „to“ máte dostat? Tak to se vám budou hodit informace, jak oddálit své dny.

Přírodní progesteronový krém

Úroveň progesteronu se zvyšuje během první poloviny menstruačního cyklu. V druhém poločase to jde pomaleji. V právě v tomto období tělo dostává signál, že začíná vaše menstruační období. Dá se to oblafnout? Jistě.

Můžete použít přírodní progesteronový krém a udržovat hladinu progesteronu zvýšenou až několik dní. To menstruaci oddálí. Nevýhodou však je, přírodní progesteronový krém je nutné nanášet dvakrát denně. A taky jeho cena není zrovna příznivá. V lékárnách, kde je k dostání, se cenová relace za 70 gramů pohybuje mezi 700–1600 korunami.

Správné jídlo a pití

Musíte věnovat pozornost i vaší stravě. Týden před plánovanou menstruací na seznam zařaďte maliník a čočku. Dobrých výsledků dosahuje i popíjení citronové šťávy tři dny až týden před menstruací (třikrát denně). Zvýšený přísun vitamínu C červené dny posune asi tak o dva, tři dny. Ve výjimečných případech se může jednat o dní pět. Pro nejlepší výsledky je také třeba vyřadit ze svého jídelníčku česnek, zázvor a papáju.

Masáž prsou

Masírovat si prsa? Není to trochu mimo? Ač se zdá, že ano, mnoho žen tuto metodu úspěšně použilo. Nejedná se sice o vědecky ověřený postup, rozhodně ale stojí za to. Jediné, co musíte udělat, je masírovat si ňadra krouživými pohyby. Pohybujte se po směru hodinových ručiček a proti směru hodinových ručiček, a to od bradavky k vnějším stranám prsou. Udělejte to asi 200krát denně a můžete počítat s pozitivními výsledky.

Intenzivní cvičení

Jisté fyzické cvičení může pomoci zastavit menstruační období tím, že omezí tvorbu estrogenu a zvýší hladinu testosteronu. Jedná se o vzpírání, plavání, gymnastiku, jízdu na kole a jakékoli cvičení v tělocvičně.

Byliny

Babičky doporučovaly odvar z kontryhelu nebo měsíčku, gynekologové jsou však vůči tomuto tipu poměrně skeptičtí. Stejně jako v případě obyčejné potravinové želatiny. Některé ženy ji totiž nechávají nabobtnat s pomocí teplé vody a konzumují ji třikrát denně. Prý to pomáhá…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat