Prostreno.cz

Potraviny, které si můžete dopřát, když vás přepadne noční hlad

Přepadnul vás hlad, ale při pohledu na hodinky váháte? V pozdních hodinách byste sice už moc jíst neměli, ale když máte hlad? Nevadí, máme pro vás několik potravin, které si můžete dát i na večer a také ty kterým byste se rozhodně měli vyhnout.

Vlčí hlad nás obvykle přepadne ve špatnou noční hodinu, ale co se dá dělat, jít spát s kručícím žaludkem? Ne, nebojte, tyhle potraviny si může dát i na noc!

Šunka a sýr

Samozřejmě myslíme ty kvalitnější, žádný šunkový salám a podobné napodobeniny šunky. Dopřát si můžete kvalitní šunku s vysokým podílem masa a 30% sýr. Na chleba s máslem, ale při tom zapomeňte. Srolujte šunku a sýr do ruliček a malá svačinka je na světě. Dokonce podle britské studie, sýr zkonzumovaný 30 minut před spaním zvyšuje produktivitu celý následující den.

Chroupejte oříšky

Na večer si můžete dopřát i hrst oříšků ideálně těch vlašských. Vlašské ořechy zvyšují v krvi hodnoty melatoninu, který ovlivňuje denní rytmus člověka. Právě tento hormon je nezbytný pro kvalitní spánek.

Mléčná rýže

Vědecké studie prokázaly, že lidé, kteří dávají přednost rýži před těstovinami a pečivem, mají dokonce menší problémy s nespavostí. Jako noční svačinku si můžete dopřát jeden kelímek mléčné rýže, ale pozor hlídejte si složení, hlavně množství cukru. Vybírejte si nízkotučné varianty bez žádných přísad.

Domácí vývar

Bez výčitek si můžete dopřát i misku polévky, nejlépe kuřecího nebo zeleninového vývaru, zapomeňte na těžké krémové a husté polévky, ty na noc nejsou vhodné pro náš žaludek. Vývar vás zasytí a teplá polévka na noc je příjemné pohlazení pro náš žaludek.

Mléko s medem

Vzpomeňte si na prázdniny u babičky, kde mléko s medem bylo klasikou, po něm se to spalo. Kombinace mléka a medu, nejen nasytí vaše hladové bříško, ale také přispívá k dobrému spánku.

Batáty

I v našich končinách začínají být batáty velmi populární, pokud patří mezi jejich příznivce i tuhle dobrotu si můžete dopřát v noci, samozřejmě v rozumném množství. Batáty obsahují mix karbohydrátů, které jsou ideální pro navození klidného spánku, navíc přítomný draslík uvolňuje svalstvo. Jako malou svačinku si můžete dopřát mističku batátové kaše nebo jeden batát pečený v troubě.

Tyhle potraviny na noc nikdy nejezte!

Na noc se vyhýbejte těžkým, tučným a hlavně smaženým jídlům. Vyhýbat byste se měli také těstovinám, červenému masu, slaným tyčinkám a chipsům, pizze a také pečivu. Pozor si dávejte i na některé druhy zeleniny, hlavně ty s vysokým obsahem vlákniny, ty nejsou na noc tou správnou volbou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat