Prostreno.cz

Zbavte se účinně nevzhledných černých teček na nose

Nějak teď v létě nemáte štěstí na dokonalou pleť a trápí vás černé tečky na obličeji nebo nose? Takhle se jich účinně zbavíte!

Černé tečky jsou v podstatě něco jako otevřený pupínek. Vznikají, když se pór naplní mazem a odumřelými kožními buňkami, ale zůstane otevřený. Na vině jsou často opalovací krémy a make-upy, tak si dejte pozor, které produkty o prázdninách používáte!

Pokud už boj s černými tečkami nějakou dobu svádíte, ujistěte se, že používáte nekomedogenní kosmetiku – a ideálně navštivte i dermatologa. Může totiž jít o hlubší příčinu, za kterou se skrývají hormony, genetika, stres, špatný druh mýdla nebo šamponu na vlasy (ano, i toho), ale také teplo a vlhkost. Do té doby se pokuste zabránit vzniku dalších černých katastrof. Jak? Takhle!

Vše začíná u správných návyků

Myjte si obličej klidně i třikrát denně. Jedině tak udržíte pot a mastnotu v šachu. Večer svůj obličej potírejte gelem aloe vera. Také se snažte používat přípravky bez alkoholu. Velmi se osvědčuje růžová voda a okurka. Ty by ve vašich produktech neměly chybět.

Odborníci zároveň doporučují vyhýbat se nezdravému, smaženému a tučnému jídlu a naopak zařadit do svého jídelníčku ovoce a zeleninu. A také spoustu vody. Co se týče zdravých tuků, nabízejí se avokádo, ryby (tuňák či losos), ořechy a semena. A když už jsme u potravin, pomůže peeling z domácích zdrojů?

Pravidelné obrušování jako nutnost

Dermatologové se přiklánějí k frekvenci jednou týdně. Vezměte 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžičku krystalového cukru, ½ lžíce medu a několik kapek šťávy z citronu. Všechny uvedené ingredience smíchejte, naneste na obličej, proveďte pár krouživých pohybů a nechte 7 minut působit. V závěru obličej umyjte vlažnou vodou. Hotovo. Neznamená to ale, že s ostatními věcmi je vystaráno.

Žlutý zázrak 2 v 1

Hned, jakmile přijdete domů, odstraňte z tváře make-up, opalovací krém a jakoukoli jinou kosmetiku. Cílem je udržovat pleť co nejvíce bez líčidel. Ráno po probuzení naneste na obličej šťávu z citronu a nechte ji několik minut působit.

Časem zjistíte, že vitamin C černé tečky bělí, ale zároveň pozitivně působí i na akné. Podobného výsledku lze dosáhnout i použitím jedlé sody s vodou. Vhodný je též jablečný ocet. Obojí nechte několik minut působit a poté umyjte vlažnou vodou. A nevyhazujte mokré čajové sáčky od černého a zeleného čaje.

Bílek v roli záchranáře

Ty pravidelně přikládejte na postižená místa a nechte je dělat svoji práci. Za několik týdnů se budete moct radovat z čistější pleti. Čaj nepijete? Nevadí, připravte si masku z vaječného bílku. Vyšlehejte jej, přidejte pár kapek citronu, naneste na obličej a nechte 20 minut působit. Poté smyjte a tuto proceduru pravidelně podstupujte aspoň jednou týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat