Prostreno.cz

Měkké a poddajné vlasy povzbudí jogurt či avokádo

Suché, „šustivé“ vlasy mohou být jednou z nejhorších nočních můr. Boj s křehkými, lámavými a roztřepenými vlasy je tak těžký! Ovšem nic není tak horké, jak se zdá. Co si zvolíte? Radikální sestřih, nebo pomoc z kuchyně?

Pravidelné vysoušení vlasů, znečištění nebo vystavení slunci. To jsou jen některé z důvodů, které se podílejí na zhoršené kvalitě vlasů. Kromě toho někteří lidé mohou mít přirozeně suché vlasy. Co s tím? Prvním krokem je vrátit své kštici lesk a vlhkost. Dobrou zprávou je, že se nemusíte spoléhat na drahé procedury v kadeřnických salonech. Naštěstí existuje několik přirozených způsobů, jak své hřívě vrátit život. A všechny mají něco společného: suroviny z kuchyně.

Maska z jogurtu a vajíček

Pokud máte matné a bezvládné vlasy, pak vás zachrání jogurt a vajíčko. Zvlášť druhé jmenované je skvělým zdrojem bílkovin pro vaše vlasy. (Žloutek je zdrojem lecitinu, má schopnost vlasy hydratovat a také očistit vlasovou pokožku.) Jogurt zase uklidní a ozdraví vlasy poškozené ovzduším a sluncem.

Jedno vajíčko smíchejte s dvěma lžícemi bílého jogurtu. Tuto směs naneste na suché vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut. Poté masku smyjte vlažnou vodou.

Kokosové mléko, avokádo a jojobový olej

Kokosové mléko je bohaté na bílkoviny, což je skvělé pro hydrataci a posílení vlasů. Avokádo zase obsahuje mastné kyseliny, díky kterým vaše vlasy budou úžasně hydratované. Jojobový olej pro změnu podpoří růst vlasů. Tak spárujte tyhle tři ingredience, naneste je na vlasy a nechte 30 minut působit.

Mléko a med

V polovině šálku mléka pokojové teploty rozmíchejte dvě velké lžíce medu. Naneste na vlasy, zakryjte igelitovým sáčkem a nechte hodinu působit. Poté opláchněte běžným šamponem. Tento úžasný recept vám vlasy v minutě nenapraví, ale na druhou stranu jim dodá nádherný lesk a měkkost.

Papája a jogurt

Lupy? Za jejich vznikem v létě často může klimatizace! Tak už zabijte dvě mouchy jednou ranou a zklikvidujte nejen je, ale preventivně zapůsobte i proti ztrátě vlasů. Rozmačkejte papáju a přidejte k ní ½ šálku obyčejného bílého jogurtu. Po nanesení na vlasy a pokožku hlavy nechte 45 minut působit. Následně kštici umyjte běžným způsobem a podle potřeby celý postup opakujte.

Med, mandlový olej a jablečný ocet

Jablečný ocet působí jako skvělý kondicionér a v kombinaci s mandlovým olejem a medem patří k vynikajícím spojencům v boji proti suchým a roztřepeným konečkům. Smíchejte dvě polévkové lžíce medu s jednou lžící mandlového oleje a stejným množstvím jablečného octa.

Tuto směs naneste od poloviny vlasů směrem ke konečkům, nechte nejméně půl hodiny působit a poté opláchněte. Pro zvýšení účinku můžete vlasy zabalit do nahřátého ručníku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat