Prostreno.cz

Vejce zlepšují zrak a ochrání vás před rakovinou

Dáváte si vajíčka jen výjimečně, jako sváteční snídani? Nechceme vám zajeté zvyky nijak vymlouvat, ale děláte chybu. Připravujete se totiž o mnoho zdravotních výhod, které vám poklady ve skořápce nabízejí!

Léta se říkalo, že vejce na seznamu nezdravých potravin zaujímají přední pozici, protože mají vysoký obsah cholesterolu, čímž ohrožují srdce. Dnes je všechno jinak! Lékaři je naopak doporučují a přísahají, že denní dávka dvou vajec dokáže pořádně vylepšit celkové zdraví. Co přesně tahle svačina udělá s vaším tělem?

Prevence rakoviny prsu

Pořiďte si hejno slepic a vaše prsa budou v bezpečí? Zní to asi bláznivě, přesto se jedná o vědecky potvrzený fakt. Závěry americké studie zveřejněné v časopise Journal of Breast Cancer Research prokázaly, že pravidelná konzumace vajec snižuje riziko rakoviny prsu o 18 %. Jsou zdrojem vitaminů, minerálů a aminokyselin, takže stabilizují hladiny estrogenů, jejichž „nepořádek“ často přispívá právě k rakovině. Takový je názor odborníků!

Ostrý zrak? Zaručen

Vajíčka jsou bohatou zásobárnou vitaminu A, který je zásadní v boji proti šerosleposti. Dále vám nabídnou zeaxantin a lutein, což jsou velice silné antioxidanty, bránící před poškozením volných radikálů. Že by cesta k odhození brýlí i kontaktních čoček vedla přes talíř? Už to tak vypadá…

Lepší paměť i soustředěnost? Jistě

K dalším látkám, které pod skořápkou naleznete, patří i cholin. Ten je důležitou živinou i dopinkem pro vaši hlavu. Jedná se totiž o neurotransmiter, který vysílá stimuly do mozku a jeho nedostatek má negativní dopad na paměť i funkce mozku všeobecně. O důvod víc, proč vajíčka jíst!

Stopka stárnutí. I tohle můžete mít

Výsledky německého průzkumu překvapivě odhalily, že vejce mají díky obsahu antioxidantů zvaných karotenoidy schopnost zpomalovat stárnutí. Pochopitelně je podle tamních vědců důležitá pravidelná konzumace, která je pro maximální efekt naprosto klíčová. Také vás tento nově objevený elixír mládí překvapil? Pravděpodobně nejste jediní, ale čistě pro jistotu se vydejte na trh, ať si uděláte pořádnou zásobu!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat