Prostreno.cz

Nošení spodního prádla je celkem věda

Nošení kalhotek není žádná věda. Přesně takhle to vidíte? Nechceme vás znervózňovat, ale pravda je trochu jinde. Existují totiž zásady, které vás ochrání před zdravotními komplikacemi. A že jich nehrozí zrovna málo…

Asi neexistuje žena, která by nenosila kalhotky. Když ne denně, tak alespoň občas! Věřili byste, že špatně zvolený model vám může přihrát třeba kvasinkovou infekci? Pokud jde o tanga, to je kapitola sama pro sebe! Je nejvyšší čas posvítit si na úsporný kousek oděvu, se kterým býváte v hodně těsném kontaktu. Jaká jsou pravidla bezpečnosti práce?

Prodyšnost? O to jde především

Celodenní nošení spodního prádla nemusí být ani zdravé, ani příjemné. Zvlášť v případě, že intimní garderoba je vytvořena z neprodyšného materiálu, který brání proudění vzduchu. To není nejpříhodnější situace pro jisté partie…

„Bavlněné prádlo je nejlepší volbou díky své prodyšnosti. Syntetické tkaniny mají tendenci zadržovat vlhkost, což může snadno způsobit podráždění kůže,“ radí americká gynekoložka z Wexner Medical Center Melissa Goist, jež má sídlo v Ohiu. Co vy na to, uděláte dnes inventuru?

Velké praní? I tady buďte obezřetní

Tak samozřejmě, když se plní pračka, většina lidí tam nahází kdeco. Stačí jen roztřídit barvy a zapnout knoflík! Děláte to stejně? V tom případě vás musíme varovat – jdete naproti pořádné zdravotní šlamastyce. Při praní spodního prádla je třeba používat prostředky šetrné k pokožce a vyhnout se výrobkům s dlouhým seznamem obsažených chemických látek.

„Doporučuji hypoalergenní prostředky bez barviv a parfémů. Chemické přísady mohou způsobit nežádoucí a nepříjemné alergické reakce pokožky,“ varuje výše zmíněná odbornice přes ženské zdraví.

Čas výměny? Dřív, než si myslíte

Měnit spodní prádlo se zdá být zcela běžné a zřejmé, viďte? Jenže dělat to jednou denně rozhodně nestačí. Zvlášť v parných dnech a po cvičení, kdy je člověk zpocený od hlavy až k patě.

„Spodní prádlo zachycuje vlhkost, což je pro bakterie a kvasinky přímo ideální prostředí. Pokud jste náchylní k infekcím, měňte si své kalhotky i několikrát za den,“ doporučuje Melissa Piliang, lékařka z amerického Clevelandu. Specialistka rovněž dodává, že i prádlo má jisté datum spotřeby. Jakmile už není elastické a nedrží na místě, je nejvyšší čas na nákup nových kousků.

Tanga. Dobrý nápad, nebo zlo?

Rýsující se obrys kalhotek? To je společensky nepřípustné, a taky to moc parády neudělá. Proto jsou tu tanga, jakožto geniální řešení problému. Jenže vzhledem k povaze designu mohou tenké proužky látky narušit normální bakteriální prostředí a zvýšit riziko vaginálních a močových infekcí. Jistě vás nepotěší ani to, že tanga přispívají k přenosu bakterií z tlustého střeva. To je názor, na kterém se obě dámy v bílém plášti jednoznačně shodují. Ono asi bude lepší vyrazit „naostro“!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat