Prostreno.cz

Domácí krém pro narovnání vlasů

Hydratační vlasový krém z domácích zdrojů, který narovná vlasy? To je tak, když spojíte příjemné s užitečným… Tedy kokosové mléko s citronem a olivovým olejem.

Je známo, že každodenní žehlení vlasů kštici moc neprospívá. Ba naopak. Zvlášť, pokud nejsou vlasy dokonale vysušené, pukají zevnitř. A to je velká škoda. Podepisuje se to totiž nejen na jejich vzhledu, ale i zdraví. Spoléháte se na salon a chemické ošetření? Taky víc škody než užitku! Už nenechte svoje vlasy trpět a vyzkoušejte super speciální způsob, jak si vlasy narovnat v pohodlí domova. Je účinný, nezruinuje vás, a navíc po něm vaše hříva zůstane měkká, hedvábná a lesklá.

Krém pro narovnávání vlasů

Budete potřebovat: 1 šálek kokosového mléka, 2 lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy a 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu. Smíchejte citrónovou šťávu a kukuřičný škrob.

Do kastrolu dejte kokosové mléko a olivový olej a tuto směs mírně zahřejte. Poté přidejte citron se škrobem a míchejte, dokud nezískáte trochu hustou pastu. Vlasy si umyjte šamponem a ošetřete je kondicionérem. Opláchněte, ručníkem vysušte přebytečnou vodu a vlasy nechte proschnout.

Od pasty k roztoku

Následně na ně naneste svoji domácí pastu, zakryjte kštici igelitovým sáčkem a ručníkem. A na dvě hodiny si „běžte po svých“. V závěru smyjte a upravte vlasy běžným způsobem. Proces opakujte dvakrát týdně po dobu 2 měsíců. Jistě, je to trochu „záhul“ na čas, ale zanedlouho zjistíte, že vaše vlasy mění texturu, stávají se hedvábnější, hladší a rovnější.

Citron obsažený v této masce zároveň bojuje proti lupům, kokosové mléko zase zajišťuje, že se vlasy stávají poddanější. Nemáte tolik drahocenného času? Zkuste tip na roztok. Smíchejte 1 vejce se 2 šálky mléka a směs naneste na vlasy. Nechte 10 minut působit na vzduchu, následně vlasy zabalte do potravinové folie a nechte směs pracovat dalších 30 minut. Poté vlasy upravte běžným způsobem.

Pokud toužíte narovnat si kštici bez pomocí žehličky – s minimem časových investic, obstarejte si šampony, kondicionéry a séra pro narovnání vlasů. Dnes jsou dostupnější víc než kdy dřív, akorát nejlepší se jeví koupě v kadeřnickém salonu. Tam seženete ty nejkvalitnější.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat