Prostreno.cz

Způsoby použití koriandru pro krásnou pleť

Mocné afrodiziakum, koření i přírodní lék. To je koriandr. Vaše pleť si zamiluje nejen jeho antiseptické vlastnosti! Vsaďte na jeho sílu a kosmetický um!

Čistě výjimečně zapomeňte na všechny ty tvarohy, jogurty, med nebo citrony. Pleti dělají dobře i bylinky nebo koření. Čistě pro zajímavost, koriandr k nim jednoznačně patří. Je to zásobárna železa, antioxidantů a vitaminu C. Koriandrová šťáva působí jako magie proti akné nebo mastné pleti. Úplně bez pardonu proto koriandr považujte i za dezinfekční prostředek působící třeba proti neštovicím. Volejte sláva!

Koriandr je extrémně bohatý na kyselinu listovou, antioxidanty, vitamín C a beta-karoten. Pokožka je po jeho aplikaci měkká, pružná a zářící, buňky jsou pomocí antioxidantů chráněny před oxidačním stresem a degenerací. Tyto antioxidanty zároveň zabraňují pohybu volných radikálů v těle, čímž zpomalují proces stárnutí – pokožka si díky jejich přítomnosti udržuje pružnost.

Ať už vás trápí akné, pupínky, pigmentace, mastná či suchá kůže, koriandrová šťáva vás v tom zkrátka nenechá. Můžete ji smíchat třeba s růžovou vodou a ovesnými vločkami a připravit si dokonalou masku. Možností je ale mnohem víc.

Koriandr s aloe vera

Čerstvě mletý koriandr v kombinaci s aloea vera pomáhá oddálit vznik vrásek a vyhladit již existující jemné rýhy.

Koriandr s citronovou šťávou

Kombinace mletého koriandru a citronové šťávy aplikované na postiženou plochu dělá zázraky ve spojitosti s akné a černými tečkami. Přidat můžete i pár kapek esenciálního oleje z grapefruitu. Naneste na obličej, dvě minuty masírujte a poté opláchněte teplou vodou. Koriandr umožní odstranění odumřelých kožních buněk a vede k omlazení pleti.

Obličejová vzpruha z koriandru

Ke koriandru přidejte mléko, med a citronovou šťávu a tuto směs aplikujte na obličej. Vaše pleť začne neskutečně zářit.

Koriandr s rýží a jogurtem

Kombinace mleté rýže a jogurtu uvolňuje obličejové svaly a buňky a osvěží vás. Směs aplikujte jako masku.

Tip na krušné ráno

Koriandr stimuluje ochablou pokožku, ale ve spojení s jalovcem také snižuje otoky a působí proti napuchlému obličeji. A to je zpráva, která se po probdělé noci neskutečně hodí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat