Prostreno.cz

Příliš mnoho make-upu ucpává póry a prohlubuje vrásky

Kolik make-upu je až příliš? Každý to má nastavené jinak, nicméně méně je údajně více. Proč? Když to s ním přeháníte, vaše pleť trpí!

Dermatologové a kosmetičtí odborníci mají jasno. To, co pravidelně dáváte na svůj obličej, se vám vrací jako bumerang. Používáte make-up? Asi hloupá otázka, co? Pak se připravte na tyhle problémy!

Pozdravte ucpané póry

Make-up zakrývá póry, takže je jasné, když na sebe dáte jednu vrstvičku, pleť přestane dýchat. A co teprve druhý nános! Jakmile jsou póry překryté, může to vést k podráždění pokožky a vyrážkám.

„Nejpravděpodobnějším výsledkem toho, že nosíte příliš mnoho make-upu, jsou ucpané póry a podrážděná kůže,“ opakuje odbornice na krásu Diane Elizabeth s tím, že mnoho ingrediencí v make-upu, od přírodních složek, jako je kokosový olej až po syntetické silikony a petrochemické látky, je vysoce komedogenní – tedy ucpává póry.

Dejte zelenou infekcím

Tvář není jediná věc, kterou byste měli vyčistit. Make-up se již po prvním použití může spárovat s bakteriemi. Kosmetické nástroje, které se přibližují k vašim očím (pochopitelně třeba řasenky), jsou obzvláště citlivé na vývoj škodlivých bakterií. Podobně to funguje i u make-upu. Breberky na prstech i v houbičkách se množí a množí. Čím více make-upu používáte, tím větší je vaše šance na vyrážky a infekce. Proto příliš staré líčení vyhazujte a nikdy si mezi sebou nepůjčujte své kosmetické vychytávky.

Prohlubte si vrásky

Čím víc se dotýkáte své pokožky a aplikujete na ni make-up, tím více ji namáháte. Tření a natahování jemné pokožky kolem očí vede k tomu, že víčka ztrácejí svou pružnost. Vše tedy zase souvisí se vším. Jakmile si dáváte více a více make-upu, jemná kůže okolo očí je vystavena tlaku a „tahání“ vede k prohloubení rýh. Poškozuje se totiž kolagen a kapiláry. Méně je tedy opravdu více. A čím se řídit už od dnešního večera?

Make-up důkladně odstraňujte – každý den. Vybírejte kvalitní kosmetiku. Řada mlék či micelárních vod obsahuje aktivní čisticí přísady, které mohou zůstat na kůži a vystavit ji přebytečnému množství různých chemikálií, včetně emulgátorů a povrchově aktivních látek. Ty na ní mohou uschnout a pleť dráždit. Některé z nich také obsahují různé konzervační látky, včetně formaldehydu. Ten bývá alergenní.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat