Prostreno.cz

Může za vaše zdravotní potíže počítač s wi-fi?

Co když žijete ve světě, kdy vám zařízení, jehož prostřednictvím můžete nahlédnout do internetového světa, může způsobit srdeční potíže, poruchy spánku nebo dokonce neplodnost? Nechceme vás strašit, ale možná na tom něco bude…

Jen stěží bychom asi hledali domácnost, která by jako součást běžného vybavení neměla bezdrátové připojení k internetu. Tak jistě, wi-fi je v dnešní době nutností, protože díky ní si pohodlně přečtete zprávy na síti, zahrajete si on-line hry, zrealizujete videohovor se svými blízkými, nebo zjistíte, jaké bude počasí. Také na tuhle vymoženost nedáte dopustit? Pozor, je totiž docela možné, že právě ona vás brzy dožene k lékaři!

Hrozba, kterou máte u sebe

Hned na okraj je třeba zmínit, že důkazů o škodlivosti wi-fi je zatím jako šafránu, ale i tak si odborníci o pobytu v prostředí „zamořeném“ elektromagnetickými vlnami, které toto zařízení vydává, nemyslí nic dobrého. Odkazují se totiž na závěry jisté bavorské studie, která naznačuje souvislost mezi plošným zavedením wi-fi přijímačů do škol a čtyřnásobným nárůstem poruch soustředění a hyperaktivity mládeže. Už jeden jediný průzkum stačil k tomu, aby v elektromagnetických vlnách někteří lékaři viděli vážné nebezpečí. Jaké zlo podle nich neviditelné vlnění může napáchat?

Drtivé následky virtuální zábavy

Stále častěji se objevují šokující tvrzení, že zdánlivě neškodná wi-fi ovlivňuje funkce mozku a celkovou koncentraci. Expozice jejích frekvencí dokonce prý vede ke snížení pohyblivosti spermií, což pro muže asi nebude tou nejlepší zprávou roku. Pokud jde o ženy, u těch hrozí neplodnost a zvýšené riziko abnormálního těhotenství. Co se týče dětí, tak ani ty samozřejmě nezůstávají bohužel z obliga.

Puberta bez netu? V zájmu zdraví určitě

I když se tato oblast stále zkoumá, ve vzduchu visí nejistota. Podle dosavadních informací, které je třeba ještě ověřit, netermální radiofrekvenční záření z wi-fi brání normálnímu vývoji buněk a ovlivňuje růst tkání u dětí a mládeže, takže jsou vystaveni vysokému riziku vývojových problémů.

Na krabičku, která vám poskytne připojení k internetu, špatné světlo vrhá i fakt, že prý negativně ovlivňuje spánek kvůli nízkofrekvenční modulaci – tedy, alespoň tak to vidí odborníci. Už vám to stačilo, nebo chcete poslední ránu z milosti? Nebezpečí je možná ještě větší, než byste řekli.

Jde snad o život? Zřejmě

Aby toho nebylo málo, fyzická odezva na elektromagnetické frekvence v blízkosti wi-fi by snad měla zvyšovat i rizika srdečních onemocnění. I když se tohle všechno musí ještě prozkoumat, ověřit a podložit, na klidu to asi nepřidá, viďte? Neříká se přece jen tak, že na každém šprochu pravdy trochu! Měli bychom snad router okamžitě vytáhnout ze zásuvky, nebo nás lékaři jen straší?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat