Prostreno.cz

Maska z vajec a vloček. Jednoduché kroky ke zmírnění vrásek

Vrásky? Kapitola sama pro sebe. Asi se nenajde nikdo, kdo by nad nimi nechtěl vyzrát! Jenže ono to jde - a navíc poměrně snadno. Už jste někdy zkusili noční aplikaci náplasti nebo masku z vajíčka a ovesných vloček?

Vrásky jsou sice přirozeným jevem a patří k procesu stárnutí, ale určitě bychom se obešli i bez nich. Vždyť nedělají radost žádné ženě ani muži! Také každé ráno před zrcadlem kontrolujete, zda náhodou nějaká nepřibyla? Místo počítání škod se raději zaměřte na to, jak vznik nových vrásek oddálit, a ty „staré“ alespoň trochu zmírnit. Co pro sebe v tomhle směru můžete udělat?

Pijte vodu, co hrdlo ráčí

Dehydratace je úhlavní nepřítel bezchybného a mladistvého vzhledu, který si servítky rozhodně nebere. Pokud dostatečně „nezaléváte“ svůj organismus, samozřejmě to odskáče i vaše pokožka – možná mezi prvními. Jak to vypadá v praxi? Kůže se postupně vysušuje, může začít dokonce svědit a hrubnout, čímž se jen zvyšuje náchylnost k vráskám. Takže se nabízí otázka, jak jste na tom s pitným režimem. Nebylo by ještě hodně co zlepšovat?

Náplast. Jak vám může pomoci?

Náplast patří k běžnému „vybavení“ domácnosti a vyplatí se mít ji v pohotovosti. Koneckonců, nikdy nevíte, kdy se může hodit. A přesně tento okamžik právě nastal! Že jste se nijak neporanili? Máme teď na mysli trochu jiné použití. Zkuste si ji nalepit na čelo a vydržet tak celou noc. Ano, vizuální stránka této ozdoby asi není kdovíjaká paráda, ovšem náplast udrží kůži ve zpevněné poloze a vycvičí svaly, aby přestaly klesat. Tedy samozřejmě za předpokladu, že proces budete pravidelně opakovat.

Kosmetika jako možné řešení

Pokud chcete vráskám zatnout tipec, alespoň pro příštích pár let, měli byste využít schopnosti speciální kosmetiky. Na trhu se nabízí mnoho přípravků s obsahem peptidů, což jsou aminokyseliny stimulující tvorbu kolagenu a elastinu, jež mají v popisu práce vyplňovat hluboké rýhy. Dále pomáhají vypínat pokožku a zvyšovat hustotu i pevnost kůže. Pravidelná aplikace těchto produktů přináší viditelné výsledky.

Přírodní prostředky? Proč ne

I s pomocí lidové medicíny se dá kouzlit. Pruh vaty smočte v teplém rostlinném oleji, přiložte ho na obličej, po 15 minutách odstaňte zbytky a použijte hydratační krém. Vrásky kolem úst a očí se zmírní i v případě, když alespoň dvakrát týdně použijete obklad z čerstvě vymačkané hroznové šťávy. Další alternativou je maska složená z 1 žloutku, 1 lžičky ovesných vloček a 2 lžiček teplého medu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat