Prostreno.cz

Překvapující účinky piva na vlasy a pokožku

Pivo je jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů po celém světě. Ve skutečnosti je to třetí nejpopulárnější nápoj celkově po vodě a čaji. Málokdo však tuší, že když jej pojmete jako kosmetický prostředek, dočkáte se krásných vlasů a pevných nehtů. Nevěříte?

Pivo je prospěšné pro vaše zdraví, pokud je konzumováno rozumně, tvrdí odborníci. To v rámci denní dávky znamená jedno malé pivíčko u žen a velké pivko u mužů. Co je možná překvapivé, je fakt, že pivo je bohaté na antioxidanty a aminokyseliny, takže může pomoci udržovat nádhernou pleť a lesklé vlasy.

Kvasinky v pivu jsou také dobrým zdrojem vitaminů B, bílkovin, selenu, draslíku, železa, zinku a hořčíku To všechno je pro pokožku taktéž nesmírně prospěšné. Toužíte po konkrétních tipech? Tady jsou! (Akorát je nutné říct, že radši nepoužívejte pivo na pokožku nebo vlasy příliš často, protože alkohol ji může při nadměrném používání vysušit.)

Posiluje vlasy

Slabé vlasy jsou náchylnější ke třepení, vypadají matně a bez života. Aby opět byly zdravé a silné, použijte pivo coby vynikající vlasové tonikum. Protein ve formě chmele a sladu v pivu pomáhá opravovat poškozené vlasy a zajišťuje výživu vlasovým folikulům. Spolehnout se tak můžete na zmírnění vypadávání vlasů a zastavení jejich třepení. A postup?

Po šamponování vlasů aplikujte pivo od kořínků až po konečky. Promasírujte pokožku hlavy pomocí kruhového pohybu, a to po dobu 5 minut. Poté nechte dalších 5 minut působit a v závěru vlasy opláchněte čistou vodou. Provádějte jednou nebo dvakrát týdně a užívejte si jemné a lesklé vlasy.

Je báječným kondicionérem

Dobře upravené vlasy vypadají doslova hedvábně a snadno se udržují. Víte, že pokud máte doma láhev piva, není třeba kupovat drahé kondicionéry? Vysoký obsah vitaminu B a kvasnic způsobí, že se vaše vlasy stanou měkké a lesklé. (Pro kudrnaté vlasy používejte pouze tmavé a nealkoholické pivo.)

Kštici umyjte jako obvykle, pak nastříkejte malé množství piva na vlasy a nechte uschnout. Lze také vstříknout pivo do kštice krátce před tepelnou úpravou a stylingem. A co takový finální pivní oplach?

Smíchejte 1 šálek piva s trochou vody a přidejte 2 lžíce jablečného octa. Touto směsí přelijte svoje umyté vlasy a již neoplachujte (pach piva zmizí, jakmile vlasy uschnou).

Omlazuje pokožku

Antioxidanty v pivu bojují proti negativním účinkům volných radikálů a zabraňují předčasnému stárnutí pokožky. Také několik vitamínů a minerálů v něm obsažených působí proti vráskám a dalším známkám stárnutí.

Proto smíchejte 1 polévkovou lžíci piva, 1 vejce a 3 nebo 4 kapky mandlového oleje. Masku rovnoměrně aplikujte na obličej a krk. Nechte uschnout, poté opláchněte teplou vodou a osušte. V závěru použijte hydratační krém. (Tuto masku použijte jednou týdně.)

Odstraňuje odumřelé buňky pokožky

Pivo má schopnost vyčistit kožní póry kvůli své alkoholické povaze. Stimuluje i nový růst buněk, tedy důležitý aspekt pro zářivou a bezchybnou pleť. Akorát potřebujete momentálně nedostatkové zboží – 3 zralé jahody. Ty se smíchají se 2 lžičkami piva (množství závislé na konzistenci) tak, aby se vytvořila pasta. Tou se obličej namasíruje. Nechte působit 15 až 20 minut a opláchněte.

Bojuje proti akné

Pivo dokonce pomáhá předcházet akné. Jak to? Pivní pěna vykazuje antibakteriální vlastnosti. Kvasinky v pivu také pomáhají řídit přirozenou tvorbu oleje, která je jednou z hlavních příčin pupínků. A navíc tenhle oblíbený mok pomáhá udržovat hladinu pH pokožky. Takže, jde se na to?

Vyšlehejte 1 vaječný bílek, k němu přidejte 1 polévkovou lžíci piva a medu. Naneste na obličej, nechte 15 minut působit a opláchněte teplou vodou. (Aplikujte jednou denně.)

Dělá nehty pevné jako kámen

Silné a dlouhé nehty symbolizují krásu a právě k nim vám může pomoci zdroj křemíku, draslíku a biotinu, tedy právě pivo. V misce ohřejete 1 polévkovou lžíci piva, trochu olivového oleje a jablečného octa. Do směsi ponořte nehty a odpočívejte 15 až 20 minut. Tímto trikem posilujte své nehty dvakrát či třikrát týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat