Prostreno.cz

Grepy či mozzarella. Jídla, které vás udělají o pět let mladší

Nikdo nechce vypadat starý. Vy snad ano? Tak už si vyberte správné potraviny, které vám pomohou odstranit nejméně pět let z vaší tváře - a nechte ostatní lidi hádat, kolik vám skutečně je!

Když jíte správné potraviny, můžete skutečně vyřešit většinu problémů s krásou, se kterými se potýkáte. Pokud chcete vypadat mladší a cítit se skvěle, zařaďte do svého jídelního a pitného režimu následující položky. Neprohloupíte…

Káva

Nejen že vás ráno probudí, ale také vám dopomůže k tomu, abyste vypadali mladistvě. Káva je bohatá na antioxidanty, které bojují proti toxinům. Navíc stimuluje krevní cévy, což podporuje pokožku v tom, aby měla rovnoměrný vzhled. Podle amerického Národního institutu pro léčbu rakoviny může konzumace čtyř šálků kávy teoreticky pomoci v boji proti melanomu nebo rakovině kůže. A to se taky hodí.

Ovesná mouka

Další oblíbená část ranní rutiny, ovesné vločky, jsou coby „omlazovadlo“ velmi vhodné. Obsahují vitamin E, který pomáhá vyživovat pokožku, bojuje proti volným radikálům a snižuje poškození sluncem. Ovesné vločky vám také dodají aminokyseliny, jež jsou nezbytné v boji proti stárnutí. Ujistěte se však, že konzumujete průmyslově nezpracované ovesné vločky.

Sýr mozzarella

Tento sýr, stejně jako jiné potraviny, které mají vysoký obsah vápníku, podpoří bělost vašich zubů. Udává se, že mozzarella může posílit a chránit zubní sklovinu a zároveň zvýšit produkci slin. Je to tedy jasné: bělejší zuby rovná se mladší vzhled!

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, takže udržují pokožku hydratovanou. Každý den si dopřejte hrstičku a už se nikdy nebudete muset starat o vrásky.

Grapefruity

Grapefruit má vysoký obsah vitaminu C, jenž pomáhá při vývoji kolagenu. A ten, jak známo, vyhlazuje vrásky. Místo drahého krému si tedy dejte o grep navíc!

Houby shiitake

Pokud máte problém se šedými vlasy, pomohou vám houby shiitake. Mohou se totiž pochlubit spoustou mědi, jejíž nedostatek způsobuje právě předčasné šedivění. A polovina šálku této houby má jen 40 kalorií.

Sladké brambory

Opalování způsobuje, že vypadáte starší. Místo toho, abyste se opékali v soláriu, jezte sladké brambory. Díky nim získáte zdravý odstín pleti a mladistvou zář. To díky obsahu karotenoidů. Tak dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat