Prostreno.cz

Domácí okurkový sprej pro obnovu unavené pokožky

Kdo by neměl rád zklidněnou, zdravou a zářivou pokožku? Pokud i vy potřebujete „beauty relaxační přestávku“ a restart, poohlédněte se v kuchyni po běžných ingrediencích. Tahle okurková mlha probudí vaši pleť k životu!

Komerční mlhy. Tak by se daly nazvat všechny ty lahve a flakonky s osvěžujícími vodami, které mají hydratovat pleť a zklidnit ji. Bohužel, často obsahují syntetické vonné látky, alkohol a různé další složky, které mohou způsobit podráždění a vysychání. A to není zrovna dobré, pokud vlastníte citlivou pokožku. Místo kupovaných mlh proto vsaďte na tu vlastnoručně vytvořenou, která nabízí možnost experimentovat s esenciálními oleji dle vašeho výběru.

Co je potřeba?

Základem domácí výroby je okurka, která hydratuje pokožku, kontroluje melanin a vytváří kolagen. Hodí se i citron coby přírodní exfoliátor, jež zabraňuje akné a rozvoji přebytečného mazu. Navíc má povzbudivé a osvěžující výhody, které zanechávají pokožku čerstvou, omlazovanou, měkčí a hladší.

Když se k tomu navíc přidá aloe vera, není co řešit. Aloe pleť zklidňuje, zlepšuje krevní oběh a pružnost pokožky. Na závěr se zázračná mlha doladí růžovou vodou. Ta je výjimečně dobrá při hydrataci a omlazení pokožky.

Díky svým mírným adstringentním vlastnostem pomáhá odstraňovat přebytečné oleje a vyrovnávat hladinu pH pokožky. V jejím případě se jedná o efektivní regeneraci pokožky, snížení začervenání. Takže, pojďme na samotnou výrobu.

Na jeden týden o pleť postaráno!

Budete potřebovat šťávu z jedné okurky (scezenou a zbavenou buničiny), šťávu z půlky citronu, 1 čajovou lžičku gelu aloe vera a 1 polévkovou lžíci růžové vody. Dobře promíchejte a roztok nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Svoji mlhu použijte podle potřeby, a to klidně dvakrát, třikrát denně. Můžete ji uchovávat v chladničce po dobu jednoho týdne. Před použitím dobře protřepte! A další tipy, které se vám budou hodit?

  • Přidejte několik kapek svého oblíbeného esenciálního oleje.
  • Zbytky okurky nevyhazujte. Aplikujte je na kůži jako přirozenou masku.
  • Pokud máte citlivou pokožku, raději vynechte citron.
  • Můžete si také připravit svou vlastní růžovou vodu, nebo ji v receptu nahradit vodou kokosovou.
  • Nikdy nepoužívejte kovovou láhev k ukládání své vlastní okurkové mlhy, protože kovy mohou reagovat a měnit vlastnosti esenciálních olejů. Vždy používejte vysoce kvalitní plast.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat