Prostreno.cz

Ricinový olej. Pomůže proti chrápání, zlepšuje sluch a hojí modřiny

Moderní medicína dosáhla svého nejvyššího vrcholu, ale někteří lidé by raději používali tradiční léky. Patříte k nim? Pak si skočte do drogerie pro rostlinný olej získávaný ze semen skočce obecného!

Už jste někdy použili ricinový olej? Možná je ten správný čas. Tento hustý olej vám pomůže s mnoha zdravotními problémy. A konkrétní příklady? Tady jich je hned devět!

Vyživuje suchou pokožku

Smíchejte 1 díl ricinového oleje se stejným dílem oleje kokosového a touto směsí se namažte. Vyčkejte půl hodiny a následně se osprchujte.

Působí proti chrápání

Podle ájurvédy zabírá, když si před spaním do každé nosní dírky dáte 2–3 kapky teplého ricinového oleje. V případě, že vám to zachrání manželství, to stojí za pokus!

Zlepšuje sluch

Udává se, že několik kapek ricinového oleje v uchu zlepšuje sluch. Při nanášení však buďte opatrní!

Mírní alergie

Každé ráno si do sklenice vody přidejte 5 kapek ricinového oleje, který mírní příznaky alergie. Prach, roztoči nebo třeba zvířecí srst nemají šanci!

Změkčuje hrubou kůži

Otlaky, mozoly, hrubé paty a lokty? Pravidelně nanášejte ricinový olej, jenž se pyšní hydratačními účinky. Pochopitelně nezapomínejte ani na pravidelné obrušování hrubé pokožky. (Olej používejte i na popraskané rty.)

Urychluje hojení ran a modřin

Nehoda není náhoda, jak se tak říká. Ať je to pravda nebo ne, takové ty běžné oděrky a nešťastné nehody v domácnosti můžete spravit právě ricinovým olejem. Malé množství naneste na vatovou tyčinku nebo tamponek a ošetřete si jím rány, oděrky a modřiny.

Zabraňuje tvorbě strií

Strie netrápí pouze těhotné ženy. Váhové výkyvy se přece týkají i mužů! Jelikož ricinový olej zvláčňuje a udržuje pokožku pružnou, není na co čekat. Pokud přibíráte na váze, každý den se „promažte“ zmíněným olejem. Můžete jej zkombinovat i s olejem kokosovým či mandlovým. U již zmíněných těhotných žen se právě tyto směsi doporučují zvlášť během třetího trimestru.

Mírní šelest v uších

Trápí vás pískání či šelest v uších? Každý den si do sklenice vody přidejte 8 kapek ricinového oleje. Udává se, že pokud to takhle vydržíte 4 měsíce, problémy zmizí.

Léčí plísňové infekce

I když jsou nohy přes zimu schované a žádná plíseň není vidět, neznamená to, že neexistuje. Přijít k ní můžete doslova jako slepí k houslím. Stačí si bosou nohou stoupnout někam, kde před chvílí stál někdo jiný (třeba v aquaparcích). Samozřejmě, že opět pomůže ricinový olej… Mazat, mazat a zase jenom mazat postižená místa! (Platí i v případě bradavic.)






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat