Prostreno.cz

Ranní nápoje plné důležitých živin

Na živiny bohaté nápoje? Do převařené vody vhoďte něco, co vaše tělo nesmírně ocení. Zůstanete vitální!

Údaje vyplývající z letošního průzkumu společnosti STEM/MARK nejsou příliš příznivé. Vypadá to, že pravidelný pitný režim dodržuje jen čtvrtina Čechů, přitom denně by dospělý člověk měl vypít 2–3 litry vody (a to i v zimě!) Skutečnost je však jiná, mnoho lidí trpí dehydratací a s ní spojenou únavou či výskytem ledvinových a močových kamenů. Víte, jak spláchnout dvě mouchy jednou ranou? Ráno zahajte osvěžujícími nápoji, které nastartují váš pitný režim, posílí imunitu a podpoří vaši krásu!

Hezká pleť a funkční trávení

Ananas zná každý. Obsahuje téměř všechny vitaminy, tedy kromě vitaminu E a B12, dále šestnáct minerálních látek a stopových prvků. Jedno z nejlepších přírodních léčiv však z něho dělá mimořádně vysoký obsah bromelinu.

Ten je silně protizánětlivý, urychluje hojení, zmírňuje bolesti a léčí akné. A výsledky jisté studie potvrdily, že 200 ml ananasového džusu denně pomáhá hubnout a zlepšovat symptomy astmatu. Super, akorát k tomu ananasu přidejte ještě fenykl, který uklidňuje trávicí systém.

Večer umyjte ananas, nakrájejte pár koleček a ty vhoďte do většího hrnku s horkou vodou. (Voda je mimo jiné důležitá pro trávení, oběh a transport živin v celém těle.) Poté přidejte čajovou lžičku semen fenyklu a to celé nechte stát přes noc. Ráno sceďte a ihned tento osvěžující nápoj vypijte.

Bezstarostný spánek

Třešeň, skořice a citronová voda? Tak to je úžasný a chutný nápoj, který vám pomůže zlepšit spánek, neboť třešně mají vysoký melatoninu. Skořice bojuje proti nadváze a cukrovce, citrony zase mají vysoký obsah vitaminu C.

Do sklenice s teplou vodou přidejte 2 plátky citronu, třešňovou šťávu či hrst sušených plodů, nechte chvíli odležet a vypijte před spaním. Pokud se spíš potřebujete hned po probuzení nastartovat, z receptu vynechte třešně a nahraďte je teď již sušenými borůvkami či meruňkami.

Posílení imunity

Okurka, citron, máta. Všechny přísady tohoto nápoje obsahují vitamin C a působí jako antioxidanty.

Přidejte 2 plátky citronu, větvičku listů máty a poloviční okurku do nádoby s 8 skleničkami vody. Dejte na noc do ledničky, ráno podle potřeby přeceďte a vypijte. Tento nápoj podporuje celkové zdraví a posiluje imunitu.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.diettips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat