Prostreno.cz

Zapomenuté ovoce plné vitaminů. Objevte blahodárné účinky kdoule

Kdouloň se běžně pěstuje jako keř či strom, svým vzhledem připomíná jablko a hrušku. V našich končinách ji můžeme spíše vidět na soukromých zahrádkách, ve velkém se pěstuje například ve Francii, Švýcarsku a Itálii. Poznejte všechny přínosy zapomenuté kdoule.

Ovoce plné vitaminů

Kdoule je bohatým zdrojem vitaminu C, zinku, draslíku, mědi, železa a vlákniny. Také je bohatá na určité organické sloučeniny, jako jsou katechiny, epikatechiny, limonen a různé další fytonutrienty, které přispívají ke zdraví organismu. Poznejte sílu tohoto zapomenutého ovoce.

Podporuje imunitní systém

Jak již bylo zmíněno, kdoule obsahuje obrovské množství antioxidantů a také vitamin C, díky tomu posiluje imunitní systém hned několika různými způsoby. Dostatečné množství vitaminu C je potřebné ke stimulaci bílých krvinek, které jsou v první obranné linii proti patogenům, virů a bakterií v těle.

Přispívá k redukci hmotnosti

Jedním z nejlepších způsobů, jak udržet váhu pod kontrolou a zrychlit metabolismus, který udržuje optimální provoz systému, je zlepšit trávení. Kdoule má vysoký obsah vlákniny a pravidelný přísun vlákniny zajišťuje, že váš gastrointestinální systém pracuje efektivněji a pravidelněji. Budete mít více energie a časem i štíhlejší pas.

Reguluje krevní tlak

Draslík je jedním z nejdůležitějších minerálů v lidském těle, protože je nezbytný pro udržení správné hladiny krevního tlaku a k usnadnění účinného přenosu tekutin v buňkách těla. Pokud jde o krevní tlak, draslík způsobuje uvolnění cév a tepen, čímž se snižuje zátěž kardiovaskulárního systému. To hraje důležitou roli v prevenci celé řady kardiovaskulárních onemocnění.

Prevence proti rakovině

Rakovina je jedním z nejčastěji diskutovaných onemocnění. Proto cokoli, co může snížit pravděpodobnost jejího vzniku, se stane poměrně populární. Vysoká hladina antioxidantů, včetně fenolických a fytonutrientních sloučenin, nalezených v kdoulích, přispívá k neutralizaci a eliminaci volných radikálů v těle. Volné radikály jsou nebezpečnými vedlejšími produkty buněčného metabolismu, které napadají zdravé buňky, které následně degenerují nebo odumírají. Silné antioxidační sloučeniny nalezené v kdoulích hrají klíčovou roli v prevenci různých druhů rakoviny.

Zmírňuje kožní problémy

Kdoule přispívá k léčbě atopické dermatitidy a dalším kožním onemocněním. K vnějšímu použití stačí aplikovat dužinu plodu na postižené místo. Vysoká hladina vitamínu C napomáhá k léčbě zánětů a zlepšuje celkové zdraví pokožky. Navíc přítomné antioxidanty eliminují poškození, které způsobují volné radikály, čímž se snižuje výskyt vrásek a pomáhá chránit pokožku před účinky UV záření.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat