Prostreno.cz

Grep je nekompromisní posilovač imunity i pomocník při hubnutí

Nechcete chytit další podzimní virózu, která vás kvapem zažene do postele s teploměrem a horkým čajem? Jako prevenci k posílení imunity můžete „užívat“ grep. Přijde vám k duhu ale i v případě hubnutí a vysokého cholesterolu!

Grapefruit byl poprvé objeven v Karibiku, úplně přesně na ostrově Barbados, odkud byl dovezen do Ameriky. Jedná se o křížence jamajského pomeranče a indonéského pomela. Věřili byste, že grep se původně pěstoval výhradně pro okrasné účely? Jako ovoce je populární od 19. století. A ještě že tak! Který vám chutná nejvíce – bílý, růžový, červený či žlutý? Ono je to vlastně jedno, poněvadž za učiněné studnice zdraví platí všechny. Jaké výhody má tenhle poklad pod slupkou?

Skutečně poctivá hydratace

Grep se skládá hlavně z vody. Konkrétně z celých 92 procent, což je jeden z nejvyšších obsahů vody v jakémkoli ovoci. Protože přibližně 20 procent denního příjmu tekutin pochází z jídla, je kulatý „vodník“ opravdu bohatou zásobárnou. Dostatečná hydratace je pro tělo klíčová, neboť všechny důležité systémy v organismu se bez ní neobejdou. Proto je dobrá každá kapka!

Spolehlivý pomocník při dietě

Hubnete a nejde to úplně podle představ? Neházejte flintu do žita a pozvěte na palubu grapefruit. Tři na sobě nezávislé studie uvádějí, že ti, kteří si ho dávají před každým jídlem, ztrácejí nadbytečná kila rychleji a snadněji. Pochopitelně v porovnání s těmi, ke kterým se tato šikovná finta ještě nedonesla, a vyhýbají se mu obloukem.

Ochránce před vysokým cholesterolem

Průzkum z roku 2006 zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry na základě svých poznatků dává do souvislosti grep se sníženou hladinou škodlivého cholesterolu. Odborníci v rámci své studie monitorovali zdravotní stav 60 jedinců ve věku 39 až 72 let, mezi nimiž byla polovina jedlíků s náklonností k tomuto ovoci. Při závěrečné analýze dat vyšlo najevo, že právě oni měli významně sníženou hladinu cholesterolu. Druhá kontrolní skupina, které byla tato potravina odepřena, si zdaleka nevedla tak dobře.

Nekompromisní posilovač imunity

Šťavnatý poklad z lůna přírody vás také může ochránit před podzimním nachlazením, virózou nebo chřipkou. Obsahuje totiž velké množství vitaminu C, B1 a K, napěchován k prasknutí je i antioxidanty. Směsice těchto cenných látek prokazatelně posiluje obranyschopnost organismu, zlepšuje krevní oběh a eliminuje škodlivé radikály, které můžete „vyfasovat“ nejen ze znečistěného ovzduší. Tak co vy na to, už vyrážíte do obchodu?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat