Prostreno.cz

Zastavte stárnutí ještě dnes. Je to snazší, než si myslíte

Popravdě kdo z nás se nebojí stárnutí? Tento strach sdílí nejen velká část žen, ale najdou se i muži, kteří se nechtějí smířit s příznaky stárnutí. Víte, že stárnutí můžete velmi jednoduše zpomalit, nepotřebujete k tomu ani drahé přípravky, ani zásahy estetické medicíny. Máme pro vás několik jednoduchých pravidel, kterých se jednoduše držte, a změny na sebe nenechají dlouho čekat.

Za projevy stárnutí si můžeme tak trošku sami, na vině jsou často stravovací návyky, životní styl, nadměrný stres i nedostatek spánku. Udělejte něco pro sebe a objevte kouzlo věčného mládí, vždyť věk je jen číslo.

Nezapomínejte na úsměv

Tohle omlazující kouzlo můžete vyzkoušet rovnou, schválně se vyfoťte bez úsměvu a poté s úsměvem, pěkně od ucha k uchu, už vidíte ten rozdíl? Tenhle fakt prokázal německý průzkum, v jehož rámci odhadovali muži věk žen na fotografiích – a jak se ukázalo, těm, jež se usmívaly, hádali mnohem méně!

Dostatek spánku

Naše tělo bez spánku zkrátka ani delší dobu nepřežije. Ve spánku se odehrává nespočet procesů, kdy má naše tělo čas k regeneraci a veškeré své úsilí věnuje na zušlechťování vnější i vnitřní schránky těla. Přece s kruhy pod očima a opuchlými tvářemi z únavy budete vypadat rovnou o několik let starší. Naštěstí na tohle existuje jednoduchý recept a bez předpisu – osmihodinový spánek každou noc!

Nepodceňujte antioxidanty

Nic neudělá větší službu než pestrá strava plná antioxidantů, ty najdete například v ovoci, zelenině, zeleném čaji, ale také například v oříškách. Antioxidanty bojují v našem těle proti volným radikálům a působí jako prevence nejen proti spoustě nemocí, ale i vráskám a dalším příznakům stárnutí.

Pravidelný pohyb

Nebojte, nemusíte se jít rovnou zapotit do fitka, našemu tělu prospívá i taková obyčejná procházka. Podle vaší kondice si jednoduše nastavte tempo, můžete začít pozvolnou procházkou a časem se propracovat ke svižnějšímu tempu. Dokonce už jen pouhých 30 minut denně dokáže zázraky. Stačí pár kilo dolů a hned budete vypadat o pár let mladší.

Nepodceňujte kontrolu zraku

Ruku na srdce chodíte pravidelně k optometristovi na měření zraku? Podle lékařů to většina populace zanedbává a očního lékaře vyhledají až na poslední chvíli. Prevencí rozhodně nic nezkazíte, ba naopak, vše co se odhalí včas se následně řeší mnohem snáze. Preventivní prohlídku byste měli absolvovat jednou za rok, pokud váš lékař neurčí jinak. U některých povolání se doporučují častější prohlídky. Vždyť nošení brýlí není žádná ostuda, naopak dnes je to považováno za módní doplněk. Nevěřili byste kolik lidí má doma hned několik ozdobných obroučků a uvnitř jen obyčejná skla.

Pozor na knírek

Tento bod není o mužných vousech, ale i nás ženy trápí chloupky v oblasti knírku a brady, které ve vyšším věku rádi tmavnou. Pokud chcete své tváří ubrat několik let, hlídejte si i tohle tmavé chmýří. Nevěřili byste kolik let to dokáže přidat!

Alkohol a cigarety

Pokud si dáte skleničku a cigaretku příležitostně není to žádná tragédie, ale ve větším množství dokážou udělat pěknou neplechu. Přemíra alkoholu nesvědčí jak vnitřním orgánům tak ani naší pleti, vzpomeňte si, jak vypadá váš obličej po prohýřené noci. Cigarety zase způsobují vrásky kolem úst, pytle pod očima a oteklá víčka, zkrátka nic pěkného do budoucna nečekejte.

Více intimností

Chladné měsíce přímo nabádají k zachumlání se do peřin a proč taky ne. Dopřejete svému organismu odpočinek, a pokud se zachumláte ve dvou, uděláte něco i pro svůj mladistvý vzhled. Díky hormonům, jež se při milování vyplavují, působíme nejen svěže, ale ještě k tomu se zlepšuje elasticita pleti (takže sbohem, vrásky).






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat