Prostreno.cz

Olivový, heřmánkový, makadamiový. Který olej se hodí na co

Citlivá pleť se sklonem k červenání, vrásky či suchá pokožka, která nepříjemně svědí? S tím si vhodně zvolený olej snadno poradí. Pokud vás víc trápí spíš zplihlé vlasy bez objemu, tam to platí také…

Rostlinný olej obecně je skvělým zprostředkovatelem krásy a zároveň platí za účinného léčitele kožních potíží. Vždyť poskytuje potřebné živiny a výborně hydratuje pokožku i vlasy. Navíc neobsahuje chemikálie, proto žádný div, že se jeví jako spásné řešení mnoha kosmetických problémů. Víte ale, který je pro vás nejvhodnější? Pokud se v široké nabídce olejů stále nemůžete zorientovat, rádi vám pomůžeme!

Na drsnou kůži platí olivový

Na hrubý pytel hrubá záplata? Ale kdepak, na hrubou pokožku jedině „oliváč“! Je zcela normální mít na nějakých místech suchou kůži, která má tendence tmavnout a svrbět. Mezi hlavní rizikové oblasti patří klouby na prstech, lokty, kotníky i kolena. Olivový olej díky obsaženým tukům v hydratačních schopnostech doslova vyniká. Napomáhá ke zmírnění svědivé patálie, zabrání odlupování kůže a zatne tipec tmavým skvrnám.

Citlivé pokožce uleví heřmánkový

Trápí vás citlivá kůže, které vůbec nedělá dobře procházka v silném větru ani pobyt ve vlhké a přetopené místnosti? Uklidněte situaci heřmánkovým olejem, jež zlidní podráždění a poskytne vám příjemný hojivý dotek. Tento pomocník zároveň tlumí projevy zánětů a pro citlivou pleť se sklonem k červenání představuje vhodnou součást každodenní péče. Používejte ho pravidelně a pocítíte rozdíl!

Proti vráskám i akné bojuje arganový

Blahodárných účinků arganového oleje je hned několik, a jeden lepší než druhý. Co všechno dokáže? Má silný antioxidační efekt, vyhlazuje vrásky, podporuje tvorbu kolagenu, snižuje tvorbu kožního mazu, hloubkově regeneruje a pomáhá v léčbě akné, lupénky a ekzémů. Nutno dodat, že poctivou hydrataci dodá také vlasům a nehtům, zároveň předchází jejich třepení. Je tohle to, co hledáte?

Objem vlasů díky makadamiovému

Jste přesvědčení o tom, že olej na vlasy způsobí zbytečně těžký vzhled? Když to s ním nebudete přehánět, právě naopak. A v případě makadamiového pokladu to platí dvojnásob! Vetřete si malé množství nejprve do konečků, protože ty bývají poškozené nejvíce. Potom ho jemně rozetřete po celé délce vlasů, od vrchu až dolů. Nakonec se důkladně „pročešte“, čímž ještě podpoříte jeho fungování. Pokud budete olej používat jako zábal, po 15 minutách působení si vlasy umyjte běžným způsobem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat