Prostreno.cz

Poznejte blahodárné účinky moringy olejodárné

Strom, který je od koruny po kořeny napěchován prospěšnými látkami, vám zreguluje krevní cukr i cholesterol, zajistí ukázkové trávení, zatne tipec zánětům a pomůže v boji proti vráskám. Už jste jeho úžasné schopnosti vyzkoušeli?

Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je strom, který roste převážně v jižní Asii. Jeho listy byly používány jako prostředek proti různým onemocněním a nepříznivým stavům již v rámci ajurvédy. Obsahují totiž devětkrát více bílkovin, než byste jich nalezli v jogurtu. Desetinásobek vitaminu A v porovnání s mrkví, patnáctkrát vyšší obsah draslíku ve srovnání s banány. Také dvanáctkrát více vitaminu C než citron. Co se týká podílu železa, strčí moringa do kapsy špenát zhruba pětadvacetkrát. Povídá se, že je lékem takřka na jakýkoliv zdravotní problém. Zde jsou některé z výhod, které vám nabízí…

Regulace hladiny cukru v krvi

Listy „zázračného stromu“, jak se mu často říká, se mohou pochlubit významným množstvím biologicky aktivních látek, které poskytují prevenci před cukrovkou. Závěry četných lékařských studií naznačují, že dávka sedmi gramů denně po dobu třech měsíců může snížit hladinu cukru v krvi o celých 18 %.

Lék na vysoký cholesterol

Jak se ukázalo, asijský poklad je mimo jiné výborným prostředkem na „usměrnění“ cholesterolu. S definitivní platností to potvrdil jistý americký výzkum provedený na zvířatech. Králíci, kteří byli krmeni moringou, měli po 12 týdnech množství cholesterolu a plaku v tepnách nižší o neuvěřitelných 86 %. To napovídá, že tento přírodní dar je v některých případech účinnější než běžně předepisované léky na vysoký cholesterol.

Záruka fungujícího trávení

„Moringové listí“ vám nabídne spoustu vlákniny, jež napomáhá pohybu potravy v trávicí soustavě. A nejen to! Obsahuje také mnoho vláken, které pročisťují střeva od veškerých škodlivin a toxických zbytků. Antibakteriální vlastnosti značně omezují pravděpodobnost vývoje žaludečních vředů.

Zmírnění různých zánětů

Máte co dočinění se zánětem? Pak by vám nejeden odborník naordinoval moringový olej. Ten posiluje obranyschopnost a má antibiotické účinky. Přítomné fenolové kyseliny, flavonoidy a isothiokyanáty si se záněty hravě poradí. Nutno dodat, že olej také zpomaluje stárnutí a je osvědčeným prostředkem proti vráskám.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat