Prostreno.cz

Brnění v prsou. Jak na něj vyzrát

Za to, že cítíte podivné pnutí a „mravenčení“ v prsou, nesou vinu hormony. To ale ještě neznamená, že je nemůžete přelstít! Dejte si sóju, poctivou dávku vlákniny nebo kurkumový čaj. Když navíc omezíte přísun soli, po vašem problému nebude ani památky.

Pocit brnění v prsou je ve většině případů způsoben kolísáním hormonů v těle. Tento nepříjemný stav může být doprovázen i nadměrnou citlivostí, pnutím či bolestivostí ňader, což klade překážky nejen při sportu, ale mnohdy i ve vykonávání běžných denních činností. Znáte to na vlastní kůži, respektive podprsenku? Učiňte kroky, které vás této patálie zbaví. Jaká opatření přijmout, když vám z hormonální nerovnováhy „mravenčí“ poprsí?

Pozvěte do své kuchyně sóju

Konzumace sóji, sójového mléka nebo tofu je skvělým řešením, které v dekoltu nastolí opět pořádek. Je to proto, že sója obecně obsahuje spoustu biologicky aktivních látek, jež pomáhají obnovit rovnováhu hormonů. Jakmile dojde k jejich stabilizaci, s největší pravděpodobností zmizí i obtěžující brnění.

Zaměřte se na vlákninu

Jistě, potraviny bohaté na vlákninu mohou skutečně ulevit od protivné zácpy – o tom jste určitě slyšeli. Nicméně, vláknina dokáže hodit záchranné lano i v jiných případech. Tak účinně, jak přispívá k odstraňování toxinů z organismu, si poradí také s nadměrným množstvím hormonů, které máte v systému tak nějak „navíc“. Ustálením jejich hladiny se brzy zmírní vaše „prsní potíže“.

Omezte přísun soli

Není žádným tajemstvím, že sůl má na svědomí zadržování tekutin v těle. Věděli jste ale, že nahrává i brnění v poprsí? Přesně z tohoto důvodu byste se měli ihned, jak zaznamenáte první signály, vzdát slaných tyčinek, brambůrek, arašídů, mražených hotových jídel, sterilované zeleniny, polévek ze sáčku, marinád a dochucovadel. To jsou totiž potraviny, které o sodík nemají nouzi!

Nezapomínejte na kurkumu

Žluté koření známé pod pojmem indický šafrán je skvělým prostředkem proti otokům. Lidové léčitelství však praví, že pomáhá zmírnit i „mravenčení“ v prsou. Pokud nechcete kurkumu přidávat do jídla, uvařte si z ní čaj. Stačí přidat necelou čajovou lžičku do šálku vroucí vody. Kombinovat se ale dá i s teplým mlékem. Takže na zdraví?





Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat