Prostreno.cz

Regulujte infekce i menses s pomocí oreganového oleje

Éterický oreganový olej je něco jako poklad za pár kaček. Použijte ho, když je vám ouvej na duši, nebo vám vypovědělo službu cenné zdraví. V jakých případech se vám bude nesmírně hodit?

Dezinfekční a antibakteriální vlastnosti éterického oleje z oregana byly nejprve rozpoznány ve starověkém Řecku. Olej byl totiž často používán k léčbě bakteriálních infekcí, nebo k ochraně potravin od bakterií. Již dávno se tedy vědělo, že oreganový olej má antivirové, antibakteriální, antiparazitární, antioxidační i protizánětlivé účinky. I proto se tak často používá při aromaterapii. Svěřte se do jeho péče i vy!

Léčí respirační stavy

Uvolňuje nebo pomáhá eliminovat nepříjemné nahromadění hlenu v dýchacích cestách a dutinách, tlumí respirační onemocnění. S každým nádechem se budete cítit lépe a lépe.

Má protizánětlivé vlastnosti

Tento olej je vhodný pro uklidnění mnoha typů zánětů, vnitřních nebo vnějších, způsobených různými důvody. Když je aplikován lokálně, může snížit zarudnutí a podráždění dané oblasti a zmírnit bolesti spojené s artritidou nebo zraněním. Zároveň chrání před bakteriálními infekcemi.

Viry, bakterie, houby a prvoci jsou čtyři „černí agenti“, kteří jsou zodpovědní za přenosné a infekční nemoci. Oreganový olej, pokud je používán pravidelně, ať už interně nebo externě, může účinně chránit tělo před mnoha z těchto infekcí. Také posiluje imunitu a stimuluje tvorbu a funkci bílých krvinek.

Působí proti parazitům

Mnoho druhů parazitů, jako jsou tasemnice, vši, komáři a blechy parazitují na lidském těle. Esenciální olej z oregana těmto nezvaným návštěvníkům moc nevoní. I proto je součástí organických sprejů a repelentů.

Reguluje menzes

Tento silný olej je vhodný pro regulaci menstruace a oddálení nástupu menopauzy. Je vhodné jej používat při depresivních náladách a hormonálních změnách. Mimochodem, někteří o něm říkají, že funguje jako přírodní sedativum. No, neuškodí dát si ho do aromalampičky, když vás něco trápí… A co jeho ostatní výhody?

Podporuje trávení, zvyšuje stravitelnost živin, dále se může použít k léčbě bakteriálních infekcí, jako je E. coli, zbavuje přetížení a některé studie také tvrdí, že je to silný lék proti bolesti. Akorát pozor, oreganový esenciální olej může způsobit podráždění pokožky a sliznic, pokud se užívá ve vysoké koncentraci.

Těhotné ženy by se styku s ním měly vyvarovat. Vzhledem ke své schopnosti stimulovat a regulovat hormony, může být nebezpečný pro plod.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat