Prostreno.cz

Vanilka umí bojovat s kašlem

Jedno z koření, které neodmyslitelně patří k Vánocům? Vanilka! Její neodolatelná vůně a chuť působí tak opojně. Až se jejího aroma nabažíte, použijte ji k léčbě akné i podpoře růstu vlasů!

Čistý vanilkový extrakt může být dražší než vanilková esence, ale nabízí plnější chuť a hlavně vám může pomoci se vzhledem. (V porovnání se 100% vanilkovým extraktem je imitace vanilky často jen směsí syntetických příchutí a skutečného vanilkového extraktu. Ujistěte se proto, že jste si přečetli štítek na obale.) Držíte v ruce tu pravou a nefalšovanou? Skvělé, hned ji využijte pro svoji krásu!

Vanilkový extrakt pomáhá léčit pupínky

Některé kosmetické výrobky obsahují extrakt z vanilky z jednoho prostého důvodu. Vanilka likviduje mikroby na kůži, které způsobují pupínky a dokonce i akné.

Podporuje kůži, která je mladší

Protože vanilkový extrakt je plný antioxidantů, patří mezi skvělé prostředky proti stárnutí. Antioxidanty neutralizují volné radikály a chrání zdravé buňky před poškozením. To znamená, že pokožka nevypadá tak unaveně a vrásčitě.

Výtažek z rostlin vyléčí menší popáleniny

Tradiční léčitelé se dost spoléhají na vanilkový extrakt, protože vědí, že vyléčí drobné popáleniny. Má uklidňující vlastnosti a vyniká schopností potlačovat bakterie. Suma sumárum, vanilka dokáže zabránit infekci a urychlit proces hojení. Řekli byste to do ní?

Vanilkový extrakt stimuluje růst vlasů

Sáhnete si do vlasů a vytáhnete chomáč vlasů? Nebojte se, to se dá vyřešit. Zahřejte 10 kapek vanilkového extraktu a čtvrt šálku olivového oleje (použít ale můžete i mandlový a kokosový). Touto směsí masírujte pokožku hlavy 2 až 3 minuty a opláchněte. Provádějte jednou týdně do zlepšení stavu.

Zmírňuje zubní problémy

Máte po ruce lahvičku 100% čistého vanilkového výtažku? Výborně. Pár kapek naneste na bolavý zub nebo problémové oblasti v ústní dutině. Vanilka zmírní bolest a zabrání růstu bakterií, které se podílejí na infekci.

Bojuje s kašlem

Některé přípravky na zmírnění kašle obsahují vanilku. Jeden říká, že je to pro zlepšení aroma, druhý oponuje. Vanilka prý skutečně pomáhá zvládat příznaky spojené s kašlem. Nezbývá, než si to ověřit v praxi.

Vyrovnává menstruační problémy

Je vaše perioda nepravidelná? Již řadu let mnoho žen věří v účinnost vanilkového extraktu při regulaci cyklů. Je to přirozený lék na ženské problémy. Takže, kdy jste ji měla naposledy?

Pomáhá uklidnit nervy

Kdykoli na vás udeří stres nebo úzkost, nakapejte si do aroma lampičky vanilkový esenciální olej. Ten uklidní vaši mysl. A možná i podpoří libido. Kde kdo totiž vanilku považuje i za afrodiziakum…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat